ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ

Η Ουγγαρία εμμένει ότι θα αντιταχθεί στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Ουκρανία

Η Ουγγαρία θα εμμείνει στη στάση της ότι η ΕΕ δεν πρέπει να ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά θα πρέπει αντ’ αυτού να θέσει στόχο μια στρατηγική εταιρική σχέση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε συνέντευξη στην τοπική ιστοσελίδα Mandiner που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Επανέλαβε επίσης ότι το θέμα θα πρέπει να βγει από την ατζέντα της συνόδου κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα καθώς η Ουγγαρία δεν θα εγκρίνει την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ουκρανία.

«Η ΕΕ ετοιμάζεται να κάνει ένα τρομερό λάθος και πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό ακόμα κι αν τα 26 (μέλη) θέλουν να κάνουν το λάθος», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη. «Εάν θέλουμε να δώσουμε στήριξη στην Ουκρανία, ένα γεωστρατηγικό μήνυμα, αυτό θα έπρεπε να το κάνουμε, αλλά αυτό δεν είναι ένταξη».

Ζελένσκι: Το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες δεν θα είναι εύκολη, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις.

Από την Νορβηγία όπου βρίσκεται για να συναντήσει τους ηγέτες των βορειοευρωπαϊκών χωρών και να συζητήσει μαζί τους την συνέχιση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο πρόεδρος Ζελένσκι επανέλαβε ότι η ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της χώρας του αποτελεί προτεραιότητα.

Η Ουκρανία «δεν μπορεί να νικήσει χωρίς βοήθεια», προειδοποίησε από το Οσλο ο ουκρανός πρόεδρος, την ώρα που η βοήθεια των βασικών συμμάχων του Κιέβου, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι μπλοκαρισμένη λόγω διαφωνιών.

«Φυσικά δεν μπορούμε να νικήσουμε χωρίς βοήθεια. Αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε, διότι το μόνο που έχουμε είναι η χώρα μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.