ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Τα βουλγαρικά αυτόγυρα έχουν πελάτες από την Αυστραλία μέχρι το Λος Αντζελες

Τα αυτόγυρα, μια εξειδικευμένη αγορά της υπερελαφριάς αεροπορίας, είναι υβριδικά μηχανήματα, που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός αεροπλάνου και ενός ελικοπτέρου. Έχουν πολλές εφαρμογές και ιστορία 100 ετών, καθώς η πρώτη πτήση με αυτόγυρο έγινε από τον Ισπανό Χουάν ντε λα Θιέρβα το 1923, δήλωσε η Μιγκλένα Κόπτσεβα της βουλγαρικής εταιρείας Niki Rotor Aviation σε συνέντευξή της στο BTA.

Η Niki Rotor Aviation είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Πράβετς της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, όπου υλοποιείται το 95% της παραγωγής της (τα πάντα για το αυτόγυρο, εκτός από τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά). Η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 40 μηχανές που πετούν σε όλο τον κόσμο, περισσότερο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ.

Το σύστημα των στροφείων των αυτόγυρων της Niki Rotor Aviation είναι εξ ολοκλήρου δικής της κατασκευής. Είναι εξαιρετικά καινοτόμο και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των μηχανών τους από την άποψη της τεχνολογίας, τόνισε η Κόπτσεβα.

Η φιλοδοξία της εταιρείας, που σήμερα απασχολεί περίπου 160 άτομα, είναι να αναπτύξει ένα διθέσιο ελικόπτερο με υβριδικό σύστημα πρόωσης και, βραχυπρόθεσμα, να αναπτύξει την δραστηριότητά της σχετικά με τα σύνθετα υλικά ώστε να μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα για τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή αεροσκαφών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μέση Ανατολή είναι υποσχόμενες αγορές για την εφαρμογή της τεχνολογίας, η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τα επόμενα 5-10 χρόνια, πρόσθεσε ο Κόπτσεβα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.