ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης: «Παρομοιάζει χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα»

Παγώνει η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια - Μητσοτάκης: Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά το χρονοδιάγραμμα

Χρονικά μετατίθεται για αργότερα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό συνάγεται από απάντηση του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικο Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς αν υπάρχει ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση στην ουσία παγώνει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια σε χρόνο που ακόμη δεν ανακοινώνεται αλλά σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται να τοποθετείται στο άμεσο μέλλον.

Να σημειώσουμε πως υπήρχε στην κυβέρνηση ένας προβληματισμός για το πότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθει η συγκεκριμένη ρύθμιση. Τώρα, με την τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού, φαίνεται πως η απόφαση έχει ληφθεί σε ό,τι αφορά το χρόνο και τον τρόπο που θα έρθει η ρύθμιση.

Ολόκληρος ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: μόνο αν πάω στο βουνό

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα.

«Παρομοιάζει χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα», λέει ο Κασσελάκης για την τοποθέτηση Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η φρασεολογία του πρωθυπουργού στις δηλώσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι «ντροπή για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα», λέει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

Σε ανάρτηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και ρωτά: «Η ισότητα είναι το “κάρο”»; Και η “σέλα” ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;»

Ζητά ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε δύο ερωτήματα, αν είναι «υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία)» και, δεύτερο, «αν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του».

Διαβάστε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το «κάρο»;
Και η «σέλα» ποιος είναι;
Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;

Παύλος Μαρινάκης: Θα απαντούσαμε στον κ. Κασσελάκη, αλλά παρατηρούμε αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών και φράσεων

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

Νέα Αριστερά: Ο κύριος Μητσοτάκης έβαλε το θέμα ξανά στον πάγο

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολιάζει, με ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

«Απόφασισε προφανώς να κρεμάσει το φιλελεύθερο κοστούμι στην ντουλάπα και να πειθαρχήσει στις κραυγές και τις απειλές των ακροδεξιών στο κόμμα του και στις σκοταδιστικές φωνές εντός της εκκλησίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση από τη Νέα Αριστερά:

Ο κύριος Μητσοτάκης έβαλε ξανά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον πάγο.

Απόφασισε προφανώς να κρεμάσει το φιλελεύθερο κοστούμι στην ντουλάπα και να πειθαρχήσει στις κραυγές και τις απειλές των ακροδεξιών στο κόμμα του και στις σκοταδιστικές φωνές εντός της εκκλησίας.

Το αυτονόητα δικαιώματα και η ισότητα των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν τις καθυστερήσεις και τα παιχνίδια ισορροπιών του κύριου Μητσοτάκη.

Η κοινωνία θα προχωρήσει.

Εκείνος ας μείνει με τους ακραίους ιερείς, τον κύριο Βορίδη, τη Νίκη και τον κύριο Βελόπουλο.

Γάμος για όλ@, με πλήρη δικαιώματα, ανάμεσα τους και την τεκνοθεσία, τώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.