ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης αυτοκίνητο υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, σημειώθηκε τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Στις 2.30 τοπική ώρα περαστικοί είδαν το φλεγόμενο αυτοκίνητο και ειδοποίησαν την πυροσβεστική, όπως είπε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βερολίνου.

Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς στο μπροστινό τουλάχιστον μέρος. Το αυτοκίνητο, ένα Μitsubishi με διπλωματικές πινακίδες που ανήκει σε υπάλληλο της ελληνικής Πρεσβείας ήταν παρκαρισμένο κοντά στην ιστορική Zionskirche της συνοικίας του Βερολίνου Πρέντσλαουερ Μπεργκ. Η έρευνα γίνεται με την υποψία του εμπρησμού ενώ οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και δεν υπάρχουν στοιχεία για τα κίνητρα.

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για την ενέργεια», είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, για αυτό και την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Κρατικής Προστασίας της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχε πυρποληθεί και πάλι αυτοκίνητο υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Στη διάρκεια της κρίσης την προηγούμενη δεκαετία, είχαν σημειωθεί επανειλημμένες επιθέσεις από το φάσμα αυτονομιστών-αντιεξουσιαστών εναντίον στόχων των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.