ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί πολιτικοί προειδοποιούν ότι διενεργείται ρωσική κατασκοπεία μέσω του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD)

Γερμανοί πολιτικοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία παρεισφρέει στους δημοκρατικούς θεσμούς και διενεργεί κατασκοπεία μέσω των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική Για τη Γερμανία» (AfD).

«Για το AfD, η εναλλακτική για τη Γερμανία είναι η αυταρχική Ρωσία», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτς.

«Πρέπει να φοβόμαστε ότι η εγγύτητα των βουλευτών του AfD με δικτατορίες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Συρία και η Βόρεια Κορέα δεν είναι μόνο ιδεολογική».

Οι βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να χειρίζονται διαβαθμισμένες πληροφορίες ακόμη και χωρίς ελέγχους ασφαλείας, είπε ο φον Νοτς, που είναι ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Επιτροπή Άμυνας, αλλά επίσης και για τις άλλες επιτροπές και όργανα της Μπούντεσταγκ (Bundestag), της κάτω βουλής του Γερμανικού κοινοβουλίου, «επίσης όσον αφορά πιθανές κατασκοπευτικές δραστηριότητες».

Ο πολιτικός αρμόδιος για θέματα Άμυνας του συντηρητικού αντιπολιτευόμενου κόμματος CDU Ρόμπεριχ Κιζεβέτερ, είπε ότι το AfD δρα «στη Γερμανία σαν μια προέκταση της Ρωσίας» και ως ένα εργαλείο υβριδικού πολέμου.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι βουλευτές ή το προσωπικό τους που έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με την ασφάλεια μεταδίδουν επίσης τέτοιους είδους πληροφορίες».

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ρωσική πρεσβεία διαδίδει περιεχόμενο του AfD. «Ενδεχόμενη κατασκοπεία δεν μπορεί να αποκλειστεί από αυτή την άποψη και μπορεί να αποτραπεί ή να σταματήσει μόνο με την ευαισθητοποίηση και τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών», δήλωσε ο Κιζεβέτερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.