ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρέος μου η επιστροφή, σε περίοδο πολιτικής κρίσης»

Νέα Αριστερά: Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική και την προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (21/2) ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον Πολιτικό Σχεδιασμό της Νέας Αριστεράς.

«Νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι» δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη «θερμή υποδοχή» που του επιφύλαξαν ο Αλέξης Χαρίτσης και τα μέλη της Νέας Αριστεράς και συμπλήρωσε πως «είναι χρέος μου να επιστρέψω τώρα, σε μια περίοδο που ο χώρος βρίσκεται σε πολιτική κρίση».

Η επιστροφή Σακελλαρίδη έρχεται σε περίοδο διεργασιών με το ερώτημα ποιος θα σπάσει την κεντροδεξιά κυριαρχία να μην έχει απαντηθεί, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει εμφανή σημάδια αποσύνθεσης.

Συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση στα γραφεία της Κ.Ο. στην Βουλή με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στο Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες. Υπήρξε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2021.

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο

“Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη” ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

“Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής.

Όπως συμφωνήσαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς. Γαβριήλ, καλώς ήρθες!”. συνέχισε.

Σακελλαρίδης: Επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι

“Ευχαριστώ τον Αλέξη Χαρίτση και όλους τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς για τη θερμή υποδοχή. Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας”, ανέφερε ο Γαβριήλ .

“Είναι κάτι που θεωρώ χρέος μου να το πράξω τώρα, την στιγμή που ο χώρος βρίσκεται συνολικά σε κρίση”, πρόσθεσε.

“Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να καλέσω και εγώ από την πλευρά μου όλους και όλες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που έχουν αποτραβηχτεί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Το ίδιο και όσους και όσες παρακολουθούν με ανησυχία, από την μια, την κυριαρχία της κυβέρνησης και με απογοήτευση, από την άλλη την απαξίωση της Αριστεράς. Η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε μια ολόκληρη παράταξη, και αυτό θα κάνουμε”, κατέληξε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γαβριήλ τα καρότα να μην ξεχάσεις.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.