ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Cheesecake με παγωτό καϊμάκι και ζελέ λεμόνι

Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα σε ένα: Και cheesecake και παγωτό και ζελέ!

Υλικά

2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
80 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαλιμπού
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το απλώνουμε σε μια φόρμα για κέικ 28 εκατοστών. Το βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τοΜίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και το Μαλιμπού. Βάζουμε το παγωτό στη φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 3-4 ώρες να παγώσει.

Βήμα 2
Έπειτα, ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, αλλά όχι να πήξει. Αφού παγώσει το παγωτό, ρίχνουμε το ζελέ και ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε έξω το cheesecake για 5-10 λεπτά, για να κόβεται καλύτερα

Tips: Μπορούμε, εάν θέλουμε παραπάνω γεύση, να αρωματίσουμε το νερό για το ζελέ, με δυόσμο. Βράζουμε το μισό νερό, προσθέτουμε 2 κλωνάρια δυόσμου και σκεπάζουμε με μεμβράνη, για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.