ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας για τις νέες εξαγγελίες για τον προσωπικό γιατρό

Την ικανοποίηση της για την ελεύθερη επιλογή από τον πολίτη προσωπικού γιατρού εκφράζει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας όμως τη διαφωνία της με την ένταξη αγροτικών γιατρών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, με εξαίρεση άγονες περιοχές.

«Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη να επιλέγει ο πολίτης ως προσωπικό του γιατρό τον γιατρό του, ακόμη και αν δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί μια κατάκτηση της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος, αφού αποτελούσε μια διαχρονική απαίτηση να έχει κάθε παθολόγος, συμβεβλημένος ή μη, πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Παθολόγοι δηλώνουν παρόντες στη συνέχιση του διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσον αφορά τη συμμετοχή τους.

Επίσης, κρίνουν απαραίτητη τη θέσπιση ισχυρών οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων γιατρών για εκπαίδευση στην παθολογία και απαιτούν αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες εργασίας των παθολόγων στον δημόσιο τομέα με βελτιώσεις των συμβάσεων και παύση των υποχρεωτικών μετακινήσεων παθολόγων από τις θέσεις στις οποίες έχουν προσληφθεί σε άλλες υγειονομικές μονάδες και μάλιστα εκτός νομού.

Επιπλέον απαιτούν «να σταματήσει η εξίσωση των παθολόγων με τους γενικούς γιατρούς αφού είναι απόλυτα διακριτά τα καθήκοντά τους και πρόκειται για 2 διαφορετικές ειδικότητες, αλλά να προκηρύσσονται ξεχωριστά οι θέσεις παθολόγων και γενικών ιατρών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.