ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδρύθηκε το 2016

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού υπέγραψε η Πειραιώς Αsset Management ΑΕΔΑΚ, στο πλαίσιο της ολιστικής ESG στρατηγικής που υλοποιεί με συνέπεια η εταιρεία.

Η συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ κ. Ηρακλή Μπαμπλέκο και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Νικόλαο Φίλιππα, περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων που έχουν ως στόχο τη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης με στοχευμένες ενημερωτικές ημερίδες σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού και με παρεμβάσεις στο δίκτυο και στους πελάτες της εταιρείας και την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού μέσω χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, με έμφαση στα παιδιά και στους εφήβους καθώς και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Ηρακλής Μπαμπλέκος δήλωσε: «Η υπογραφή της συμφωνίας της εταιρείας μας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας να στηρίζουμε σύγχρονες πρωτοβουλίες αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα. Η κοινή φιλοδοξία μας είναι η συνεργασία να αναπτυχθεί με βασικούς άξονες την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την αξία της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, την ανάδειξη της αξίας και των ωφελειών της επαγγελματικής διαχείρισης και την προώθηση του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην νέα γενιά».

Ο κ. Νικόλαος Φίλιππας δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της στρατηγικής αυτής συμφωνίας με την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, μια εταιρεία που ηγείται των εξελίξεων στην εγχώρια αγορά επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίων και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, θα συντελέσει καθοριστικά στη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην ενίσχυση της συνείδησης στην νέα γενιά της σημασίας της αποταμίευσης και επενδύσεων, ως αποτελεσματικών εργαλείων οικονομικής και κοινωνικής προόδου».

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Hellenic Financial Literacy Institute-HFLI) αποτελεί τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της χώρας με στόχο την καταπολέμηση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού. Ιδρύθηκε το 2016 και υλοποιεί πολλαπλές δράσεις με στόχο τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των πολιτών, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, έρευνα, δοκίμια σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και επιπλέον δημιουργώντας ισχυρές συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, ως μέλος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού οργανισμού της χώρας και με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των €4,6 δισ., προσφέρει ευέλικτες, εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας επενδυτικές λύσεις σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Εφαρμόζει κριτήρια ESG (Environmental, Society, Governance) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Από το 2019 είναι μέλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Principles for Responsible Investment (PRI Initiative) για την υιοθέτηση και εφαρμογή των Αρχών Υπεύθυνων Επενδύσεων και για το 2023 πέτυχε κορυφαία βαθμολογία, ανάμεσα σε 5.000 εταιρείες, σε όλες τις θεματικές που εξετάζει  η αντίστοιχη έκθεση του Annual PRI Assessment.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.