ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αναδεικνύει διαρκώς τις διαχωριστικές γραμμές που το χωρίζουν από την κυβέρνηση

Μ. Κατρίνης: Η ΝΔ θέλει να συντηρήσει, με κάθε τρόπο, το πολιτικό σκηνικό του ενάμισι κόμματος

«Στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι να διατηρηθεί το σημερινό καχεκτικό πολιτικό σκηνικό του ενάμισι κόμματος, με τον κ. Μητσοτάκη πανίσχυρο και απέναντι του μια τραυματισμένη και απαξιωμένη αξιωματική αντιπολίτευση. Για αυτό και έχουν ενεργοποιήσει μηχανισμούς αλλά και διάφορους προθύμους για να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα αναδεικνύει διαρκώς τις διαχωριστικές γραμμές που το χωρίζουν από τη ΝΔ στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τα εθνικά θέματα, το αναπτυξιακό μοντέλο, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τον σεβασμό των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη ως μνημείο ντροπής, τονίζοντας ότι «είναι προσβλητικός και απαξιωτικός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι καταφέρονται κατά των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και των γονέων παιδιών που πασχίζουν για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «όλοι, και κυρίως η ηγεσία της Δικαιοσύνης οφείλουν να προβληματιστούν για το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των πολιτών έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και για το γεγονός ότι 8 στους 10 Έλληνες πολίτες δηλώνουν πεπεισμένοι για την συγκάλυψη ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα Τέμπη».

Επισήμανε επίσης ότι το αφήγημα της ισχυρής οικονομίας, που διακινεί η κυβέρνηση, παρουσιάζει ρωγμές αφού δύο διεθνείς οίκοι, η JP Morgan και η Moody's, αντί για αναβάθμιση που περίμενε η κυβέρνηση, έστειλαν σαφή μηνύματα που αφορούν:

- το μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και τη μείωση των εξαγωγών,

- τον πληθωρισμό και τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, λόγω της ακρίβειας,

- το τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και το αδύναμο τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.