ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε βίντεο

Ζωγράφου: Καρέ - καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη

Η έφοδος έγινε μετά τα ξημερώματα του Σαββάτου – Οι πόρτες των δωματίων ήταν κλειδαμπαρωμένες και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τις παραβιάσουν.

Την κατάσταση που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο στα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δείχνουν οι εικόνες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο χώρος είχε μετατραπεί σε άβατο και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να παραβιάσουν τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες σε μια επιχείρηση που έγινε μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου με ορμητήριο τον συγκεκριμένο χώρο. Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να μπαίνουν στα δωμάτια, όπου επικρατούσε χάος. Σχεδόν σε όλα τα δωμάτια φαίνονται ρόπαλα, μπουκάλια για μολότοφ, κράνη, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Κοινό μυστικό ότι τα δωμάτια ήταν χώροι παρανομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές που έμεναν στην εστία της Πανεπιστημιούπολης δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα δωμάτια, καθώς φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό ότι αποτελούσαν χώρο παρανομίας.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο στα δωμάτια αυτά να πραγματοποιούνταν και άλλες έκνομες ενέργειες πέραν του να αποτελούν ορμητήριο για καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις.

Παράλληλα, δε, σε συλλήψεις έχουν μετατραπεί οι τρεις προσαγωγές που έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση - πρόκειται για έναν Αργεντίνο, έναν Έλληνα και μια Σουηδή - με τα άτομα αυτά να μην είναι φοιτητές.

Τα ευρήματα

Στις φωτογραφίες από τα ευρήματα μέσα στα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου που ερεύνησαν αστυνομικοί κατά την έφοδο της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου περιλαμβάνονται ρόπαλα, μια καμμένη ελληνική σημαία, χρησιμοποιημένα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, άδεια μπουκάλια μπύρας που χρησιμοποιούνται σε βόμβες μολότοφ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

–27- κενά μπουκάλια μπύρας,
-11- ρόπαλα,
-4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
-5- κράνη,
μάσκα,
-2- κουκούλες τύπου full face,
laptop,
μικροκάμερα,
καμένη ελληνική σημαία,
ζεύγος γάντια,
-3- πανό και
πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση

Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και ειδικότερα στις Φοιτητικές Εστίες, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν -3- προσαγωγές (-2- αλλοδαποί και -1- ημεδαπός), ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

–27- κενά μπουκάλια μπύρας,
-11- ρόπαλα,
-4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
-5- κράνη,
μάσκα,
-2- κουκούλες τύπου full face,
laptop,
μικροκάμερα,
καμένη ελληνική σημαία,
ζεύγος γάντια,
-3- πανό και
πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.