ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν «κατεβαίνει από το τρένο» ο Παπανώτας

Αντιφάσεις και ισορροπίες στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο χορό των αντιφάσεων μεταξύ των προσώπων που συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χορεύουν όλοι στην Κουμουνδούρου, εν αναμονή και των τελικών αποφάσεων του Στέφανου Κασσελάκη για τις τελευταίες πέντε θέσεις της λίστας, τις οποίες κρατάει ως προνόμιο για τον εαυτό του, προκειμένου να τοποθετήσει στελέχη της δικής του επιλογής.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση για το κατά πόσον χάθηκε ή όχι η ισορροπία μεταξύ σοβαρών υποψηφιοτήτων και λαμπερών προσώπων ή προσωπικοτήτων από τον χώρο του «λάιφσταϊλ» και της σόουμπιζ, αφορά σε όλα τα κόμματα. Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι προηγήθηκε το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις προκριματικές εκλογές, είναι σαφές ότι η σταυροδοσία και οι υποψήφιοι οι οποίοι βρήκαν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο καταδεικνύουν και κάτι ευρύτερο: Καταδεικνύουν το νέο πρόσωπο που σιγά-σιγά αποκτά το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Σενάρια, υποψηφιότητες και φάλτσα

Όπως και να ‘χει, στην εκδήλωση που θα διοργανώσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει όλο το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος – εξάλλου αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία για την δημοσίευση των συνδυασμών. Εκεί, θα φανεί εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει την έκπληξη με κάποιο πρόσωπο που μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα – είναι ενδεικτικά τα σενάρια για υποψηφιότητα του γνωστού παρουσιαστή, Γιώργου Λιάγκα. Επίσης, θα φανεί και κάτι άλλο: κατά πόσον ο Στέφανος Κασσελάκης εννοούσε τις κατά καιρούς κατηγορηματικές διαψεύσεις του ως προς το ότι δεν σκοπεύει να είναι ο ίδιος υποψήφιος…

Τρικυμία με Παπανώτα

Πάντως, πριν καν ανακοινωθούν και οι 42 υποψήφίοι και επίσημα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία, έχουν αρχίσει και τα φάλτσα. Οι παλαιότερες δηλώσεις του πανελίστα σε λάιφσταϊλ εκπομπές, Δημήτρη Παπανώτα που είναι υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν προκαλέσει τρικυμία στην Κουμουνδούρου και καταιγίδα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαίως, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δήλωσή του πως όποιες γυναίκες «επιλέγουν άντρα σατράπη, είναι πρόβλημά τους» (που τις κακοποιεί), ο Δημήτρης Παπανώτας έκανε λόγο για κοπτοραπτική, ενώ απολογήθηκε και εξέφρασε την λύπη του αν τυχόν προσέβαλε κάποιες γυναίκες. Πάντως, οι πληροφορίες του Matrix24.gr επιμένουν ότι ο κ. Παπανώτας δε θα «κοπεί» από το ευρωψηφοδέλτιο. Μάλιστα, χθες, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ερωτηθείσα σχετικά στην τηλεόραση του Attica, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «καλώς απολογήθηκε ο κ. Παπανώτας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα θεωρεί λήξαν το ζήτημα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.