ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα Ελληνικής Λύσης για την τέταρτη θέση έναντι του ΚΚΕ

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, με 15% ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση - Nέα πτώση για ΠΑΣΟΚ

Στο 33% - στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, αλλά με απώλειες 2,5 μονάδων τον Μάρτιο, με την ερώτηση τότε να αφορά εθνικές κάλπες και όχι ευρωεκλογές  - κατέγραψε τη ΝΔ η εταιρεία Pulse, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνών κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του - στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σταθερός στο 34%, με διαφορά 18  μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πάντως κερδίζει δύο μονάδες μέσα σε ένα μήνα.

Η δειγματοληψία έγινε το διάστημα από 1 έως 3 Απριλίου - δηλαδή μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, που δεν φαίνεται να απέδωσε δημοσκοπικά κέρδη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πήρε την σχετική πρωτοβουλία αποσπώντας τις υπογραφές των κομμάτων της Αριστεράς: το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει και νέα πτώση μιάμισης μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πέφτει από το 14% στο 12,5% στην εκτίμηση ψήφου.  Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος παρέμεινε σταθερός στο 8% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Κέρδη κατέγραψε η εταιρεία για το κόμμα Βελόπουλου, που εμφανίζεται πάνω από το ΚΚΕ στη μάχη για την τέταρτη θέση, με 9% στην εκτίμηση ψήφου, από 4,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έναντι 8,5% του ΚΚΕ που χάνει μισή μονάδα. Η Νέα Αριστερά «έγραψε» 3% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ «ισοπαλία» καταγράφεται μεταξύ Νίκης και Πλεύσης Ελευθερίας, στο 3,5%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνουν 1,8% στη συγκεκριμένη μέτρηση, όπως και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ναι στην προανακριτική για τα Τέμπη

Ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στην κοινωνία για την τραγωδία των Τεμπών ήταν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για το αν συμφωνούν με την συσταση προανακριτικής επιτροπής, με το 61% να είναι σίγουρα ή μάλλον θετικοί και μόνον το 28% αρνητικοί. Συμφωνούν τρεις στους τέσσερις προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 30% εκείνων που δηλώνουν ψηφοφόροι ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

H Pulse ζήτησε από τους πολίτες να τοποθετηθούν και για την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές - και μάλιστα με την παρουσία ξένων παρατηρητών. Το 51% απάντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά, αλλά ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι συμφωνεί. Σημειώνεται ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση.

Το 44% δηλώνει ότι θεωρεί την ακρίβεια και την κατάσταση της οικονομίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση η εγκληματικότητα, η Υγεία και η Δικαιοσύνη.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση: 

dimoskopisi-pulse__9_
dimoskopisi-pulse__8_
dimoskopisi-pulse__7_
dimoskopisi-pulse__6_
dimoskopisi-pulse__5_
dimoskopisi-pulse__4_
dimoskopisi-pulse__3_
dimoskopisi-pulse__2_
dimoskopisi-pulse__1_
dimoskopisi-pulse__10_

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. No NAME 21:37 03/04/2024

  Οι ανίκανη αντιπολίτευση κατάφερε να ευτελίσει μια τραγωδία και να αναγκάσει τον Έλληνα ψηφοφόρο να γυρίσει τη πλάτη του . Θεωρούν τον απλό Έλληνα ανόητο και άβολο και νομίζουν ότι μπορεί να τον χειραγωγήσουν με τις υπερβολές και τα τερατώδη ψέμματα τους. Κάθε μέρα το ίδιο ποίημα, το ίδιο τροπάριο κούρασε το κόσμο που τον απασχολούν ουσιώδη θέματα που καθορίζουν τον μέλλον του και ευημερία του. Η συμπόνια και ο πόνος για το θάνατο των παιδιών, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε αποκλιστικο και μοναδικό παράγοντα που θα καθορίσει τις ζωές των ανθρώπων. Όλα τα κόμματα τις αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο κόσμος ασχολείται μόνο με τα ΤΕΜΠΗ. Η ζωή είναι πολυδιάστατη και για το καθένα μας έχει διαφορετική βαρύτητα κάθε γεγονός. Άλλος ο πόνος της μανας που έχασε το παιδί της και άλλος ο πόνος που αισθάνεται ένας ξένος για το ίδιο συμβάν.
  Η σημερινή δημοσκόπηση έδειξε ακριβώς πως σκέφτεται ο κόσμος και με ποια κριτήρια επιλέγει τον έκαστοτε ηγέτη του.

 2. ΣΤΑΝ 21:34 03/04/2024

  Τη γίνετε κ Φελεκη οι λαϊκιστές και οι απολιτικ θα ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ,;
  Όταν θα πάρει 20 θα έχουν θα ψηφίσουν οι αριστεροί τότε.
  Πάρτο αλλιώς Νίκο μην ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.