ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη, Υποκλοπές, «Ασημακοπούλου-gate» και ακρίβεια, οι «θηλιές» για την κυβέρνηση

Εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικής δημοσιότητας τρομάζει το Μαξίμου

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει σήμερα και αύριο, από την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη αντίστοιχα, να εκκινήσει την επιχείρηση επαναπροσέγγισης βορειοελλαδιτών δεξιών ψηφοφόρων που φεύγουν από την ΝΔ προς... δεξιότερες κατευθύνσεις, το Μαξίμου είναι αντιμέτωπο με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τοξικότητας, αρνητικής δημοσιότητας και θεμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν μία πολιτική βόμβα.

Γιατί, μπορεί στα ποσοτικά στοιχεία των σφυγμομετρήσεων όλα να δείχνουν πως οι Ευρωεκλογές παραμένουν ένας «υγιεινός περίπατος στην εξοχή» για την ΝΔ –αφού η μόνη πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να «γράψει» τον αριθμό «3» μπροστά το ποσοστό των Ευρωεκλογών- ωστόσο στα ποιοτικά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως κατέδειξαν οι μετρήσεις του σαββατοκύριακου, αλλά και η χθεσινή μέτρηση της Alco, οι πολίτες συνεχίζουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση συγκάλυψη για την  τραγωδία των Τεμπών, πράγμα που σημαίνει ότι η επί τριήμερον προβαλλόμενη κυβερνητική επιχειρηματολογία που ακούστηκε στη Βουλή και ο τρόπος που ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε όσα έχει κάνει και όσα δεν έχει κάνει ως σήμερα η κυβέρνηση, ουδόλως έπεισαν τους πολίτες.

Εκρηκτική συνταγή

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα Τέμπη –έναν χρόνο μετά την τραγωδία- πλήττουν βαρύτατα και στα ποσοτικά στοιχεία την ΝΔ δείχνει ότι η τάση και η διάθεση των πολιτών να τιμωρήσουν και να στείλουν μήνυμα στην κυβερνώσα παράταξη φαίνεται πως υπάρχει. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα Τέμπη. Ενόσω η καθημερινότητα για μεγάλη μερίδα Ελλήνων παραμένει αβίωτη εξαιτίας της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων, η κυβέρνηση εγκλωβίζεται εκ νέου στο ζήτημα των υποκλοπών, μη δίνοντας πάλι ικανοποιητικές απαντήσεις. Βεβαίως, οι υποκλοπές θεωρητικά «κρίθηκαν» δύο φορές, στις εκλογές του 2023. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί πολλούς «γαλάζιους» είναι ότι πολλά και αρνητικά θέματα για τη κυβέρνηση μπαινουν στο... «μπλέντερ» και μπορεί στο τέλος το μείγμα που θα προκύψει να είναι εξαιρετικά αρνητικό στις Ευρωεκλογές. Από τα Τέμπη ως τις υποκλοπές, με ενδιάμεσους σταθμούς την διαρροή των στοιχείων των ψηφοφόρων και τις ανεπαρκείς κυβερνητικές πολιτικές για την ακρίβεια, όλα δείχνουν ότι συγκεντρώνεται καύσιμη ύλη που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη στις Ευρωεκλογές. Εξ ού και στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει εφεξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναφέρεται σε όλα τα θέματα και με μεγαλύτερες δόσεις αυτοκριτικής –ωστόσο μένει να φανεί αν θα το κάνει στο τέλος, αλλά και αν πλέον επαρκεί ο χρόνος ώστε να γυρίσει το παιχνίδι η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.