ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα για την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές, θέλει η Χαριλάου Τρικούπη

Εμπρός για μια άλλη κυβερνητική επιλογή για τους πολίτες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι αν στις επικείμενες ευρωεκλογές το ‘σύστημα Μητσοτάκη’ βγει αλώβητο από τις κάλπες, τα φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας θα χτυπήσουν ‘κόκκινο’ με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για τον λαό.

Μόνο τυχαία δεν είναι η αποστροφή του λόγου του Νίκου Ανδρουλάκη από τα Μέγαρα χθες, καλώντας τους πολίτες να μη δώσουν λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. «Αν πήραν 41% και ζούμε ό,τι ζούμε, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο κ.Μητσοτάκης βγει αλώβητος από τις ευρωπαϊκές εκλογές», είπε, τονίζοντας στον αντίποδα, ότι ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ θα βάλει τα ΄δυο πόδια του συστήματος εξουσίας της ΝΔ σε ένα παπούτσι και κάπως έτσι, στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι πολίτες θα έχουν μία άλλη κυβερνητική επιλογή.

Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει ως αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί τον θεωρεί ‘εύκολο’ αντίπαλο. Του καταλογίζουν ότι θέλει μία αντιπολίτευση που θα τον βοηθά να πετά την μπάλα στην εξέδρα και αυτό είναι κάτι που οι ίδιοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε χθες ότι αυτή που πονάει πραγματικά τη ΝΔ είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, αφού αυτή ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πάντως, δεν απόσχουν ούτε ελάχιστα από τον αρχικό στόχο τους ενόψει ευρωεκλογών. Και αυτός είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, με ισχυρό ποσοστό, ώστε η κυβέρνηση να έχει μία ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση σε πρώτη φάση και λίγο αργότερα, στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές πια, με τη Δημοκρατική Παράταξη ενωμένη, να προσφερθεί στους πολίτες η αναγκαία κατά τους ίδιους εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου, με προοδευτικό τρόπο…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.