ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι μεσολάβησε…

Είπα – ξείπα από Παρασκευαΐδη

Από το «καλά του έκαναν», μέχρι το «παρακράτος του Μαξίμου», ένα τσιγάρο δρόμος. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη που χθες το πρωί, «άδειασε» τον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλώνοντας στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι «αν τον παρακολουθούσα για εθνικούς λόγους, καλά του έκαναν». Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχε μάλιστα πάει ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι πάνω από όλα είναι η πατρίδα και το εθνικό συμφέρον και ως εκ τούτου, αν οι λόγοι της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν εθνικοί, τότε δεν θα τους πει, αν όμως ήταν πονηροί, για να μπορεί μετά να εκβιάζεται, θα πρέπει να το πει.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην Χαριλάου Τρικούπη. Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που ο βουλευτής Λέσβου δημιουργούσε πρόβλημα στο κόμμα. Αντίθετα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχαν πολύ πρόσφατα αναγκαστεί να τηρήσουν αποστάσεις από τα λεγόμενα του βουλευτή, όταν εκείνος αναφέρθηκε με ακραίο λόγο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ή μίλησε για μία πιθανή απόβαση των Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου…

Τότε του είχε μάλιστα, κατά πληροφορίες, γνωστοποιηθεί ότι το κόμμα δεν θα ασχολείτο ξανά με τέτοιου είδους υπερβολές, πολύ πέραν των θέσεών του και πως πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θα ανέχονταν νέα πρόκληση του βουλευτή.

Χθες, όμως, τα όσα είπε ο κ.Παρασκευαΐδης, άπτονταν ενός ζητήματος που αποτελεί ‘σημαία’ για το κόμμα και ‘κόκκινο πανί’ για τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Για αυτό και η αντίδραση από την Χαριλάου Τρικούπη, αν και όχι σε ανώτατο επίπεδο, υπήρξε ακαριαία. Την υπόθεση ανέλαβαν κοινοβουλευτικοί παράγοντες, αλλά και στελέχη κοντά στον πρόεδρο, που του διεμήνυσαν πάραυτα ότι δεν θα έβγαινε σε κανένα άλλο κανάλι και πως επρόκειτο να ανασκευάσει αμέσως. Κάτι, στο οποίο δεν έφερε αντίρρηση, αν και λέγεται πως δεν χρειάστηκε καν να απειληθεί με διαγραφή.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Σε δήλωσή του αργά το απόγευμα, ο κ.Παρασκευαΐδης σημείωνε «προς αποφυγή κάθε ‘ερμηνείας’ ή ‘παρανόησης’, ότι ουδέποτε υποστήριξε πως υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Παρότι, μάλιστα, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της απάντησής του σε υποθετική ερώτηση που έγινε εκ του πονηρού και με στόχο να συνεχιστεί η λασπολογία και η χυδαιότητα εναντίον του προέδρου του κόμματός του, ο ίδιος απολογήθηκε και ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για παράνομη παρακολούθηση από το ‘παρακράτος του Μαξίμου’ και μεθοδική συγκάλυψη στη συνέχεια.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.