ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανόν περιέχουν καρκινογόνο ουσία

Υπό έρευνα στις ΗΠΑ ινδικά μπαχαρικά

Δύο δημοφιλείς εταιρείες ανέστειλαν τις πωλήσεις τεσσάρων μειγμάτων που πιθανόν περιέχουν υψηλά επίπεδα φυτοφαρμάκου.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξετάζει προϊόντα δύο ινδικών εταιρειών μπαχαρικών επειδή πιθανόν περιέχουν φυτοφάρμακο που προκαλεί καρκίνο.

Προ ημερών το Χονγκ Κονγκ ανέστειλε τις πωλήσεις τριών μειγμάτων μπαχαρικών της MDH και ενός άλλου από την Everest λόγω υποτιθέμενων υψηλών επιπέδων αιθυλενοξειδίου.

Τα προϊόντα της MDH και της Everest είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ινδία και παγκοσμίως, αναφέρει το BBC.

Η Everest έχει δηλώσει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή για κατανάλωση, ενώ η MDH δεν έχει σχολιάσει.

Και η Σιγκαπούρη έχει ανακαλέσει το μείγμα Everest για κάρι ψαριών, λέγοντας ότι τα υποτιθέμενα υψηλά επίπεδα οξειδίου του αιθυλενίου ενέχουν κίνδυνο καρκίνου.

Το Συμβούλιο Μπαχαρικών της Ινδίας, η ρυθμιστική αρχή της κυβέρνησης για τις εξαγωγές μπαχαρικών, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με τις εξαγωγές των δύο εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη και συνεργαζόταν μαζί τους για να βρει τη «βασική αιτία» των προβλημάτων ποιότητας. Εν τω μεταξύ άρχισαν οι επιθεωρήσεις στα εργοστάσιά τους.

Οι ιστότοποι και των δύο εταιρειών ήταν εκτός λειτουργίας το Σάββατο.

Το οξείδιο του αιθυλενίου χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς στη βιομηχανία, όπως για τον υποκαπνισμό στα μπαχαρικά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έκθεση στο οξείδιο του αιθυλενίου αυξάνει τον κίνδυνο λεμφικού καρκίνου και, για τις γυναίκες, καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.