ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η στρατηγική της ΕΕ για τα πανεπιστήμια είναι ακριβώς αυτή που προωθεί τη μετατροπή της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε αγορά πτυχίων

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ότι χαιρετίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια -ακόμα- τρανταχτή απόδειξη ότι αυτός ο άδικος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει τη σφραγίδα της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ και αποτελεί κριτήριο ψήφου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Η ουσία της απάντησης είναι ότι η στρατηγική της ΕΕ για τα πανεπιστήμια, όχι μόνο δεν απαγορεύει, αλλά είναι ακριβώς αυτή που προωθεί τη μετατροπή της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε αγορά πτυχίων, που θα πωλούνται και θα αγοράζονται, με φοιτητές-πελάτες, παρακάμπτοντας ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας.

Αυτό είναι το "ευρωπαϊκό κεκτημένο" στο οποίο όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ συμφωνούν. Αυτά είναι τα "πρότυπα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων", τα οποία δήθεν πρόβαλλαν ως εναλλακτική ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Αυτό είναι το περίφημο "κράτος δικαίου" που δήθεν εγγυάται η ΕΕ» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές, η πανεπιστημιακή κοινότητα δυναμώνουν τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν, σύγχρονο πανεπιστήμιο και πτυχία με αξία. Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, ο κόσμος της εκπαίδευσης, ο ελληνικός λαός, να απορρίψει και με την ψήφο του αυτή την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υλοποιούν και την εξωραΐζουν. Στις 10 Ιουνίου, να έχουν στήριγμα ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, το μοναδικό αντίπαλο δέος στην στρατηγική ΕΕ-κυβερνήσεων-κομμάτων του συστήματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.