ΚΟΣΜΟΣ

Τι αναφέρει το BBC

Λευκός Οίκος: Ανησυχητικές οι πληροφορίες για το νοσοκομείο Αλ Σίφα, θα επικοινωνήσουμε με την ισραηλινή κυβέρνηση

Οι εικόνες απόλυτης καταστροφής στο νοσοκομείο της Γάζας - Αναφορές για τουλάχιστον 20 σορούς μέσα στον χώρο.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες για τα πτώματα που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, απ΄όπου ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε σήμερα έπειτα από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων, είναι «πολύ ανησυχητικές».

«Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, εάν αληθεύει» δήλωσε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιέρ αναφέροντας ότι η Ουάσινγκτον θα «επικοινωνήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση για να έχει περισσότερη πληροφόρηση» μετά τις δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρών και πολιτών που βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα ότι τουλάχιστον 20 πτώματα βρέθηκαν, ορισμένα εκ των οποίων έδειχναν ότι πέρασαν από πάνω τους στρατιωτικά οχήματα.

Εικόνα απόλυτης καταστροφής στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα

Τεράστιες είναι, στο μεταξύ, οι καταστροφές που υπέστη το νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο εδώ και δύο εβδομάδες ο ισραηλινός στρατός είχε εισβάλει για να το εκκαθαρίσει από άνδρες της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) δήλωσε ότι σκότωσε «200 τρομοκράτες», ότι συνέλαβε περίπου 900 άλλους και ότι βρήκε όπλα και άλλο υλικό «σε όλο το νοσοκομείο».

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, ανέφεραν ακόμη οι IDF, βρίσκονταν στο νοσοκομειακό συγκρότημα, κυρίως πολίτες, κατά την έναρξη της επιδρομής.

Οι θάλαμοι των ασθενών δέχτηκαν επιθέσεις γιατί, κατά τους IDF, τους χρησιμοποιούσαν ως βάση οι τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι IDF κατηγόρησαν τα μέλη της Χαμάς ότι μάχονταν μέσα στο νοσοκομείο, ότι πυροδοτούσαν εκρηκτικά και έκαιγαν κτίρια του νοσοκομείου.

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών, αναφέρει το BBC, έδειχναν Παλαιστίνιους να περπατούν μέσα σε καμμένα κτίρια και να μεταφέρουν πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες.

Φωτογραφίες δείχνουν πολλά πτώματα εκτεθειμένα γύρω από το νοσοκομείο – κάποια μάλιστα ήταν για ημέρες εκεί. Άλλα ήταν δεμένα με τρόπο που δείχνει ότι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε από την πλευρά του ότι βρέθηκαν δεκάδες πτώματα ενώ κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι γειτονιές γύρω από το νοσοκομείο ισοπεδώθηκαν. Η Χαμάς μιλά ακόμη και για 400 νεκρούς Παλαιστίνιους από ισραηλινά πυρά.

Τουλάχιστον 20 είναι οι ασθενείς που πέθαναν γιατί δεν ήταν δυνατόν να έχουν την κατάλληλη φροντίδα μέσα στις συνθήκες της μάχης. Το νοσοκομείο δεν είχε μόνο τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικά είδη αλλά και σε φαγητό και νερό.

Το ιατρικό συγκρότημα είναι πλέον «εντελώς εκτός λειτουργίας», αναφέρει το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.