ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με Γ. Στουρνάρα: «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία είναι ένα σχέδιο μεγάλων ανισοτήτων»

Ν. Ανδρουλάκης: «Ξεχασμένη οριστικά η πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία»

Πενταμελή αντιπροσωπεία πλημμυροπαθών κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας συνάντησαν στη Βουλή από κοινού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και η Γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη. Για άλλη μια φορά διαπίστωσαν πως η Κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία ‘'αυτόματου πιλότου'', σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των Θεσσαλών πλημμυροπαθών, με την περιοχή να δείχνει σε απόλυτη παρακμή, λόγω των τεράστιων προβλημάτων της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής .

Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί πλημμυροπαθείς του Βλοχού Καρδίτσας, κατέθεσαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη Γραμματέα της Κ.Ο. τα αιτήματά τους και εξέθεσαν, αναλυτικά, την κατάσταση που επικρατεί στο Βλοχό -και κατ' επέκταση- σε πολλές ακόμη πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας, ακόμη και σήμερα, 7 μήνες μετά τις καταστροφές του Ντάνιελ και του Ιανού.

Η αντιπροσωπεία των πλημμυρόπληκτων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη μετεγκατάστασης 115 οικογενειών σε νέο οικισμό, ένα αίτημα που παρά τις σχετικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, έχει ‘'κολλήσει'' στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα 450 και πλέον πολίτες να εξακολουθούν να ανησυχούν τόσο για τις ζωές τους, όσο και για τα εναπομείναντα περιουσιακά τους στοιχεία, σε περίπτωση νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Στη συνάντηση τέθηκαν, επιπλέον, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το επίδομα ενοικίου, το οποίο παρότι εξαγγέλθηκε, ακόμη δεν υλοποιήθηκε πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τη μη ικανοποιητική πορεία, όπως και την προχειρότητα, των έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας της αγροτικής γης εν' όψη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, τις μη επαρκείς πιστοποιήσεις σχετικά με την καταλληλότητα του πόσιμου ύδατος, τη συνέχιση των χρεώσεων από τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ακόμη και για ακατοίκητες και κατεστραμμένες οικίες (!), αλλά και την έλλειψη μέριμνας σίτισης για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η Γραμματέας της Κ.Ο., δεσμεύτηκαν για νέα επίσκεψη στον Βλόχο, στο πλαίσιο νέας γενικής περιοδείας του Κινήματος στη Θεσσαλία, μετά από την ήδη πραγματοποιηθείσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ σημείωσαν ότι θα καταθέσουν και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αξιώνοντας άμεσα τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, σε σχέση με όλα τα αιτήματα των κατοίκων.

 

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία είναι ένα σχέδιο μεγάλων ανισοτήτων»

«Έχουμε ανάγκη μια ανθεκτική οικονομία με ανταγωνιστικότητα, δίνοντας έμφαση σε επενδύσεις που ανοίγουν καλές θέσεις εργασίας, κάνουν την Ελλάδα μια ισχυρή χώρα, δίνουν προοπτική στον ελληνικό λαό και, ιδιαίτερα, στη νέα γενιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετα την συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στη Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει « άλλο όραμα για την ελληνική οικονομία από αυτό που υλοποιεί ως σχέδιο ο κ. Μητσοτάκης, ένα σχέδιο υψηλών ανισοτήτων. Ένα σχέδιο που μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα προ νέων περιπετειών».

Τόνισε ακόμη πώς « προ των ευρωπαϊκών εκλογών, εμείς βάζουμε ένα ξεκάθαρο δίλημμα: Πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να μπει εμπόδιο στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που υπονομεύουν την μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Κατρίνη Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, τον Πάρι Κουκουλόπουλο υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Οικονομικών, τον Παύλο Γερουλάνο υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Οικονομίας και τον Γιώργο Νικητιάδη υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της.

«Ολιγοπώλια στα τρόφιμα, την ενέργεια, τις υπηρεσίες υγείας. Όλα αυτά έχουν τεθεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τους προηγούμενους μήνες», ανέφερε στις δηλώσεις καταλογίζοντας στη κυβέρνηση πως δεν έχει κάνει τίποτα παρά λίγα πρόστιμα και πολύ καθυστερημένα.

Επισήμανε την έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων που υπονομεύουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας και της κοινωνίας και τα Ολιγοπώλια και στις τράπεζες. «4 δισεκατομμύρια κέρδη είχαν φέτος οι τράπεζες, με πολύ υψηλές χρεώσεις και πολύ υψηλά επιτόκια, αλλά με πολύ λίγα δάνεια στην αγορά για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», Σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ επανέλαβε για τις επενδύσεις πως « Δεν μπορεί να επενδύουμε σε επενδύσεις real estate, one-off επενδύσεις».

«Οι πηχυαίοι τίτλοι μετά από δελτία Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης δεν βοηθούν στο να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, η οποία κλιμακώνεται κάνοντας την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών να καταρρέει στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τράβα για καμιά ρακί ρε μάπα Ανδρουλάκη. Νούμερο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.