ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η δήλωσή του

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τον θάνατο του Κώστα Παττακού

Ο Κώστας Παττακός, υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς προοδευτικούς Δημάρχους μιας ιστορικής περιόδου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι με αγώνες συνέβαλαν ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που κρατούσε σε ομηρεία την Αυτοδιοίκηση από το πελατειακό κράτος.

Με όραμα και με τη δύναμη της συμμετοχής των πολιτών που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο μιας αληθινής επανάστασης για τα δεδομένα του δημόσιου βίου της χώρας, δήμαρχοι όπως ο Κώστας Παττακός, πέτυχαν να καταστήσουν τους Δήμους κύτταρα δημοκρατίας και δημιουργίας μιας πόλης που έχει στο επίκεντρό του τον δημότη - πολίτη, τον άνθρωπο.

Οι συμπολίτες του στον Δήμο Χαλανδρίου, αναγνωρίζοντας το ήθος και την προσφορά του, τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον ανέδειξαν επανειλημμένα Δήμαρχό τους, ενώ το έργο του έτυχε της αναγνώρισης και εκτός των ορίων του Χαλανδρίου.

Το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες θα τον θυμούνται πάντα για το έργο του που άφησε βαθύ αποτύπωμα στο Χαλάνδρι και γενικότερα στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. To γενόσημο της Μαργαρίτας Βερύκιου που είναι αυτός « ο Γιάννης Περγαμαλης » εδώ
    σε τούτον του τον ιστότοπο , φέρνει μπόχα και Δυσωδία!

  2. Pp 22:05 29/04/2024

    Οι αρχηφασίστες φαίνονται από αυτά που γράφουν.

  3. Ο Παττακός ήταν φασίστας σαν τον χουντικό συνονόματο του. Τι μας κάνει λοιπόν εντύπωση; Ο Τζέφρι Παπανδρέου, μια ζωή φασίστες υποστηρίζει. Σαν τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.