ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριακή

e-ΕΦΚΑ: Έως τις 26 Μαΐου, οι αιτήσεις για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕ.Π.Α.

Την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, λήγει η πρόσκληση για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), με την οποία γίνεται πράξη η ενίσχυση των ΚΕΠΑ, στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου και ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης πολλών χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στο Ε.Σ.Ι. μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του. Έτσι, γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι, όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η απασχόληση στα ΚΕ.Π.Α. είναι παράλληλη με τις λοιπές δραστηριότητές τους.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας που δηλώνει ο κάθε ιατρός.

Οι 700 γιατροί, που θα ενταχθούν και θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας, θα αμείβονται με αυξημένα ποσά κατά 50%.

Στις περιπτώσεις εξέτασης εκτός έδρας, τα ποσά προσαυξάνονται κατά τρία ευρώ ανά περιστατικό και τα έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης καλύπτονται.

Παράλληλα, για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕ.ΠΑ. το 2011, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων, καθώς στις Επιτροπές εντάσσονται παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/aitisi-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης- δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως, για παράδειγμα, τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ..

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην πρόσκληση: https://www.efka.gov.gr/el/diagonismoi/prosklese-8.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του e-ΕΦΚΑ είναι η διαδικασία της πιστοποίησης αναπηρίας να μπορεί να επιτελεί τον σκοπό της άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία στους πολίτες και, κυρίως, με τον απαιτούμενο σεβασμό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.