ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σβήνει. Δεν μεταρρυθμίζεται αυτό το κτήνος»

Γ. Βαρουφάκης: Ακόμα και αυτοί που ψηφίζουν Μητσοτάκη δεν τον πιστεύουν

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σβήνει. Δεν μεταρρυθμίζεται αυτό το κτήνος... Κάναμε μεγάλο κακό στη βόρεια Κρήτη όλα αυτά τα χρόνια και τώρα ετοιμαζόμαστε να τσιμεντώσουμε ό,τι έμεινε όρθιο. Είναι ανάπτυξη το κτηνώδες αεροδρόμιο στο Καστέλλι, που θα αυξήσει το κόστος και τον χρόνο μετακίνησης των πολιτών; Γιατί γίνονται τόσα παράλογα έργα; Μα επειδή είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Οι τοπικές κοινωνίες [πρέπει] να μην επιτρέψουν αυτές τις επιλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων από τα Χανιά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος με την «Ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», Γιάνης Βαρουφάκης στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος παρουσία υποψήφιων ευρωβουλευτών, χθες το βράδυ, Πέμπτη 30 Μαΐου.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η ΕΕ «ποντάρει πια στην ανάπτυξη μέσω της αμυντικής βιομηχανίας. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ποζάρει σαν μαζορέτα μπροστά στο ισραηλινά τανκς... Γίνεται έτσι η Ε.Ε. μια πολεμική ένωση... Έφτασαν ο Μητσοτάκης και ο Τουσκ να ζητούν να φτιάξει η Ευρώπη έναν θόλο όπως του Ισραήλ, μόνο και μόνο για να κερδίζουν οι Αμερικάνοι έμποροι όπλων».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πως υπάρχει οργή στους πολίτες και επειδή υπάρχει οργή, υπάρχει θυμός στον κόσμο. «Ακόμα και αυτοί που ψηφίζουν Μητσοτάκη δεν τον πιστεύουν. Ρωτάς έναν άνθρωπο αν είδε ανάπτυξη, αν πήρε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αν βελτιώθηκε η ζωή του. Και σου λένε όχι, ακόμα και οι νεοδημοκράτες. Έχουμε μισθούς Αλβανίας και τιμές Λονδίνου. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας, αυτό το "καφενείο" των πέντε ολιγαρχών που κλέβουν τους καταναλωτές, το έφερε ο Χανιώτης, Γιώργος Σταθάκης. Και σήμερα μας ρωτούν αν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι ποτέ δυνατόν; Λοιπόν αυτός ο λαός δεν μασάει κουτόχορτο». Από τα Χανιά ο Γ. Βαρουφάκης σχολίασε την πρόσφατη απαγόρευση που υπέστη η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» από τη γερμανική πρεσβεία ως προς την κάλυψη των εκδηλώσεων για την μάχη της Κρήτης λόγω ενός άρθρου που δεν τους άρεσε από τις περυσινές εκδηλώσεις, συνδέοντας το περιστατικό με την απαγόρευση της Γερμανίας εις βάρος του τον Απρίλιο.

«Φίλοι και φίλες, "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί". Δεν είναι δυνατόν η γερμανική κυβέρνηση να απαγορεύει στους δημοσιογράφους των Χανίων να κάνουν ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης. Δεν μπήκαν απλά στην πόλη, τους την δώσαμε. Αυτό οφείλεται στον Μητσοτάκη, στην "ντροπή της Κρήτης" που έχει αναλάβει το ρόλο του τοποτηρητή της ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Οφείλετε εσείς, οι Χανιώτες, να κοιτάξετε τον Μητσοτάκη στα μάτια και να του πείτε "ως εδώ". No Passaran. Στις 9 Ιουνίου έχετε ένα βόλι στα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε το σε αυτό τον πόλεμο όχι μόνο για να τους ενοχλήσουμε αλλά για να τους ανατρέψουμε», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Αθηνά Γιαννουλάκη χαρακτήρισε την Κρήτη ως «την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, τον τόπο που ετοιμάζονται να φυτέψουν ανεμογεννήτριες και πυλώνες υπερυψηλής τάσης. Τον τόπο που οι πολυεθνικές ετοιμάζουν εξορύξεις καταστρέφοντάς τον. Από την Κρήτη που δεν έχει ακόμα δρόμο αξιοπρεπή και ασφαλή και πλέον τον δίνουν στον εθνικό μας εργολάβο, την ΤΕΡΝΑ για να αποκομίσει οφέλη. Από τα Χανιά που έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο θανάτου με τη βάση της Σούδας που χρησιμοποιείται για να δολοφονούνται άμαχοι και παιδιά. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τις Ευρωεκλογές».

Ο επίσης υποψήφιος Μιχάλης Κριτσωτάκης έκανε λόγο για τα μέλη του ΜέΡΑ25 και της Συμμαχίας που δεν σιωπούν: «Εμείς είμαστε εδώ επειδή δεν σιωπούμε. Αν ξεκινήσουμε από το ότι πρέπει να τους ενοχλήσουμε τότε πρέπει εκεί να μην βάλουμε τελεία αλλά κόμμα. Από εκεί ξεκινάμε και από εκεί και πέρα παίρνουμε δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο. Στις 9 του μήνα αυτή τη Συμμαχία να την κάνουμε να είναι μια νέα αρχή για κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο για αυτή τη χώρα».

Ο υποψήφιος για την ευρωβουλή Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di) είπε: «Πάμε να πάρουμε θέση για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη, για τη φύση και βέβαια για τον αγώνα της Παλαιστίνης, για τη μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν πάμε απλά να τους ενοχλήσουμε αλλά να τους ταράξουμε πραγματικά».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Μαριάνα Τσίχλη, συν-γραμματέας της ΛΑΕ - Ανυπόταχτη Αριστερά. Μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόσφατα νέοι άνθρωποι φοιτητές υπερασπίστηκαν το δημόσιο πανεπιστήμιο. «Έδειξαν τον δρόμο. Σε αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε με αισιοδοξία και αγώνα. Είναι απόλυτα εφικτός ο στόχος για την εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.