ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις εκλογές δεν μπορεί να παίζει κανείς

Κεραμέως: Η αντιπολίτευση χάνει την αξιοπιστία της

Κριτική στην αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ζήτημα της καταγγελλόμενης διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών και της διαρροής των emails Ελλήνων του εξωτερικού άσκησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Με αφορμή το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, η κυρία Κεραμέως διαβεβαίωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα με εκλογικές διαδικασίες».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στη δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Η υπουργός επέκρινε την στάση της αντιπολίτευσης για το θέμα λέγοντας ότι «δεν περίμεναν ούτε καν το πόρισμα των Αρχών, έσπευσαν να εργαλειοποιήσουν ένα ζήτημα για κομματικά οφέλη».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των emails, χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να επιστρέφει προς διόρθωση το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών και ανέφερε ότι ο εσωτερικός έλεγχος έχει εντοπίσει ίχνη μιας εσωτερικής, μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023. Τόνισε δε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν αναληφθεί πολλές ενέργειες για τη διαρκή ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να θωρακίζονται συνεχώς. «Πρόσφατα έδωσα εντολή για υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών».

Παράλληλα, καυτηρίασε την στάση της αντιπολίτευσης και στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς, όπως είπε, έχει χάσει την αξιοπιστία της «πόσο μάλλον όταν προβαίνουν σε τέτοιους αδιανόητους χαρακτηρισμούς ενώ δεν έχει καν ολοκληρωθεί το πόρισμα». Υπογράμμισε δε, ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό των εκλογών.

«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι εμείς θέλουμε να χυθεί άπλετο φως και το υπουργείο Εσωτερικών ήταν το πρώτο που ολοκλήρωσε εσωτερικό έλεγχο, όταν όλοι οι άλλοι έβαλαν προς όλες τις κατευθύνσεις», τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Για την επιστολική ψήφο η υπουργός ανέφερε ότι από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε η αποστολή εκλογικού υλικού στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους πολίτες από 128 διαφορετικές χώρες. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχουν ήδη παραλάβει εκλογικό υλικό ένας στους τρεις ψηφοφόρους, δηλαδή πάνω από 65.000 εκλογείς και υπενθύμισε ότι η αποστολή του συμπληρωμένου ψηφοδελτίου μέσω κούριερ πρέπει να γίνει για τους Έλληνες του εξωτερικού έως τις 28 Μαΐου και για τους κατοίκους εντός επικράτειας, έως τις 3 Ιουνίου.

Ανέφερε τέλος ότι, όπως έχει ήδη δεσμευθεί ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.