ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 0,02% των ΜμΕ ζει το “θαύμα” Μητσοτάκη – Χατζηδάκη

Ν. Παππάς: Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το "θαύμα" των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από... θαύμα επί Μητσοτάκη - Χατζηδάκη», σχολιάζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Ειδικότερα, ο Ν. Παππάς κάνει αναφορά σε απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρουσιάζοντας τα εξής στοιχεία:

* Μόνο 7(!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.

* Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.

* Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου)».

«Το μόνο "θαύμα" που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο», τονίζει και καταλήγει:

«Υ.Γ.: Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου)».

Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.