ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές στο ράφι αυξάνονται

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής σχολίασε τον πληθωρισμό Απριλίου αναφέροντας ότι τα «μόνιμα» μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της ακρίβειας, που εφαρμόστηκαν από την 1η Μαρτίου, δεν αποδίδουν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πώς για έναν ακόμα μήνα, τον Απρίλιο, η αύξηση του γενικού πληθωρισμού ξεπέρασε το 3%, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%, με την αθροιστική επιβάρυνση των καταναλωτών από μήνα σε μήνα να είναι πλέον δυσβάσταχτη.

«Οι εξαγγελίες του κ. Σκρέκα για μειώσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ σε κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως τα γενικά καθαριστικά προϊόντα, έπεσαν στο κενό», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Επικαλείται συγκεκριμένα παραδείγματα για τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού στα τρόφιμα και σε βασικά αγαθά και είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες που κατατάσσουν την Ελλάδα δεύτερη, μετά τη Μάλτα .

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης έχει ως πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα την προστασία το διαθέσιμου εισοδήματος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης που πλήττονται από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό απληστίας, ο οποίος φέρει την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.