ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αλαζονεία είναι στον γυάλινο πύργο, που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου Μητσοτάκης ΑΕ

Στ. Κασσελάκης: Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της υγείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ενώ διακήρυξε "έξω το κέρδος από το ΕΣΥ".

Στην δήλωση του ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "Πρόκειται για μία κοροϊδία νεοφιλελεύθερης πολιτικής, σε μια χώρα που το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι ιδιωτική, από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη, πέρα και πάνω απ' όσα ήδη έχει πληρώσει σε φόρους. Με νοσοκομεία τα οποία είναι τελείως υποστελεχωμένα, με εργαζόμενους που υπηρετούν το λειτούργημά τους με τεράστια επισφάλεια, με πολύ χαμηλές αμοιβές, με τεράστια υπέρ-εφημέρευση. Και δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο που αντί αυτοί οι άνθρωποι να ακούνε το «ευχαριστώ» από την κοινωνία, ξεσπούν πάνω τους οι άνθρωποι. Για ποιο λόγο; Διότι δεν αντέχουν άλλο".

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αναφέρει: "Πρέπει η κυβέρνηση αντί να αποκαλεί τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους απλούς πολίτες «κάφρους» και «ανθρωπάκια», να τους αφουγκραστεί και να δώσει επιτέλους στον Έλληνα πολίτη την Υγεία ως δικαίωμα. Ως δικαίωμα από τη γέννηση μέχρι το πέρας της ζωής του κάθε ανθρώπου. Να μπορεί ο Έλληνας κι η Ελληνίδα να έχει δημόσια Υγεία ποιοτική. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να κάνουμε".

Ακολούθως διακηρύσσει: ΄Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ, είτε πρόκειται για ΣΔΙΤ είτε πρόκειται για απογευματινά χειρουργεία. Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ. Να επενδύσουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορεί ο Έλληνας κι η Ελληνίδα να έχει Υγεία".

Γενικεύοντας ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: "Δεν είναι δυνατόν η ανθρώπινη ζωή -είτε πρόκειται για νοσοκομεία είτε για μια γυναίκα μπροστά από ένα αστυνομικό Τμήμα είτε για τον σιδηρόδρομο- δεν μπορεί να είναι ένας ακόμα αριθμός και μόνο όταν κάποιος έχει συγγενή βουλευτή να το μαθαίνουμε. Είναι κυριολεκτικά έκτακτη ανάγκη, αυτή τη στιγμή, να φτιάξουμε το ΕΣΥ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα οικονομικά της χώρας, για το τουριστικό προϊόν. Τώρα λέμε για την ανθρώπινη ζωή, για την παραγωγικότητα του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας. Τη δυνατότητα να μπορεί να ζήσει με την οικογένειά του και δη εκτός αστικών κέντρων, που είναι πάρα πολύ σημαντικό".

Ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται ένα νέο μοντέλο πολιτικής: "Εκινούμε ένα νέο μοντέλο πολιτικής. Είναι ένα μοντέλο το οποίο είναι γειωμένο στην κοινωνία. Είναι ένα μοντέλο το οποίο θα εγγυάται στους πολίτες ότι η εκπροσώπησή τους θα έρχεται μέσα όλη την ώρα. Θα ακούει και θα λογοδοτεί. Δεν θα κάνει στασίδι στα κανάλια να τους ειρωνεύεται. Η αλαζονεία αυτή θα τελειώσει. Ο γυάλινος πύργος του μονοπρόσωπου Μαξίμου θα τελειώσει. Θα αρχίσει ένα νέο μοντέλο πολιτικής στη χώρα μας. 'Αλλη σχέση πολιτικών και πολιτών. Το εγγυώμαι αυτό. Και πρώτο βήμα είναι στο σύστημα Υγείας μας, που παροτρύνω τους πολίτες και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, να πάνε στο isyriza.gr, όπου μόλις έχουμε αρχίσει ένα μέρος της ιστοσελίδας που μπορείτε να αναρτήσετε φωτογραφίες και στοιχεία από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε".

Κλείνοντας υπογραμμίζει για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "θα γίνει κοινωνική αντιπολίτευση και κοινωνικό ρεύμα και θα αλλάξουμε τη χώρα, είτε το θέλουν οι μηχανισμοί των συμφερόντων είτε όχι. Εμείς τη χώρα θα την αλλάξουμε προς την πρόοδο. Με αξιοκρατία και με αξιοσύνη. Να είστε σίγουροι γι' αυτό".

Η αλαζονεία είναι στον γυάλινο πύργο, που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου Μητσοτάκης ΑΕ

«Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα. Το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου. Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Άρτα, όπου συνομίλησε με φορείς, καταστηματάρχες και κατοίκους, στους κεντρικούς δρόμους και στο Επιμελητήριο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην «πολύτιμη προσφορά» της βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «κλεισμένος στην αλαζονεία του γυάλινου πύργου της Μαξίμου ΑΕ, δεν τολμά να ακούσει τους πολίτες και τις αγωνίες τους». Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης εστίασε στο μοντέλο πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που «έρχεται σε επαφή με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα και όχι φιλτραρισμένα».

Έδωσε έμφαση στη «συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» και τη «συνολική καταβαράθρωση του κράτους Δικαίου στη χώρα μας», ενώ ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα». «Δεν είναι δυνατόν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας με μερίσματα εκατομμυρίων να πληρώνει μικρότερο φόρο εισοδήματος από έναν μισθωτό των 26.000 ευρώ», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου, αλλά και μείωση της φορολογίας για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 200.000 ευρώ (και ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα), μέτρο που θα φέρει 100.000.000 ευρώ πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία. «Έχουμε γίνει κοινωνία της ατομικής ευθύνης κι όχι της συλλογικότητας. Να ξεφύγουμε από το μοντέλο ενός πρωθυπουργού που μοιράζει επιδόματα. Αυτό θα το αλλάξουμε. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι πολίτες. Η παραίτηση της κοινωνίας πρέπει να γίνει διεκδίκηση», τόνισε ο κ. Κασσελάκης. Είπε ότι «παρά τη προπαγάνδα του κυβερνητικού μηχανισμού που κάνει λόγο για "οικονομικό θαύμα", η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη ως προς τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ οι πολίτες πληρώνουν φόρους Σουηδίας λαμβάνοντας μισθούς Βουλγαρίας». Επανέλαβε ότι η προκαταβολή φόρου είναι αντιπαραγωγικό μέτρο, διότι «είναι αδύνατον ο επιχειρηματίας να προπληρώνει την απόδοσή του, λες και δεν παίρνει ρίσκο». «Δεν πρόκειται εμείς να είμαστε το ίδιο με τους άλλους, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οφείλει τίποτα σε τράπεζες και μηχανισμούς συμφερόντων. Γι' αυτό και οι αλλαγές στη φορολογία θα γίνουν πράξεις», δήλωσε, δίνοντας επίσης έμφαση στην ανάγκη ανάταξης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Επιπλέον αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και τον συνολικό ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας. Αναφερόμενος στα «"τζάκια" που κυβερνούν την Ελλάδα», σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης, «στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα άφησε ζημία στην τράπεζα που εργάστηκε, έπειτα έμεινε 1,5 χρόνο χωρίς εργασία, για να γίνει πρώτος σε σταυρούς βουλευτής».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνάντησε πολίτες και καταστηματάρχες στη Φιλιππιάδα, όπου έδωσε έμφαση στις αλλαγές που «επιτακτικά χρειάζεται» η δημόσια εκπαίδευση, με πρώτη την αξιοπρεπή αμοιβή των εκπαιδευτικών. Εξίσου σημαντική κατά τον Στ. Κασσελάκη η αποκέντρωση, που μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυρή παρέμβαση του κράτους. Διότι, όπως τόνισε, δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι «μια χώρα, μια πόλη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.