ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία και εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Καβάλα

Στέφανος Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης "έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης".

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: "Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη".

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Περιοδεία και εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Καβάλα

«Είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή», τόνισε από την Καβάλα όπου περιόδευσε το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του κόμματος.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος έκανε βόλτα στην παραλία της πόλης, συνομίλησε με ντόπιους και επισκέπτες καθώς και μέ νέους ανθρώπους που όταν αντιλαμβάνονταν την παρουσία του στις καφετέριες έσπευδαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο κ. Κασσελάκης στάθηκε κυρίως στην ακρίβεια και στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς, τονίζοντας παράλληλα πως «το 53% των μισθωτών σε αυτήν την χώρα έχουν μισθό λιγότερο από 1000 ευρώ μικτά. Πείτε μου εσείς αν μπορεί κάποιος να ζήσει με αυτά τα χρήματα; Όταν την ίδια ώρα οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο - για όσους τυχαίνει να διαθέτουν μετοχές και μερίσματα - έχουν ρεκόρ κερδών. Πρέπει λοιπόν να έχουμε εξορθολογισμό της οικονομικής δραστηριότητα της χώρας μας, με έμφαση στους οικονομικά αδύνατους, με ανοιχτές αγορές αλλά ελεγμένες, με ένα τραπεζικό τομέα που δεν θα βγάζει υπερκέρδη μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και 40 δισ. ζημία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «είναι σκληρή η χώρα μας για πολύ κόσμο, αν έχεις γεννηθεί με λάθος επίθετο, στη λάθος μεριά της πόλης ή στην επαρχία, όταν δεν υπάρχει δημόσια υγεία και παιδεία και όταν υπάρχει εργασιακή επισφάλεια και δυσβάσταχτη φορολογία σε βαθμό ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πληρώνει ποσοστιαία τον ίδιο φόρο με μια μεγάλη επιχείρηση» και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις Ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως η σημερινή Ευρώπη πρεσβεύει μόνο την λιτότητα και η κυβέρνηση από την μεριά της δεν διαπραγματεύεται μια χαλαρή δημοσιονομική πολιτική. Αντέκρουσε το επιχειρήματα της κυβέρνησης περί σταθερότητας της χώρας λέγοντας πως είναι ώρα «να αλλάξει το πολύ καλά δομημένο σύστημα προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, που συνδυάζει τα μηνύματα από ακριβοπληρωμένους συμβούλους μήπως και χειραγωγήσει αποτελεσματικά διαφορετικές κοινωνικές ομάδες της χώρας».

«Εμείς, είμαστε ξεκάθαρα προοδευτική δύναμη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θέλουμε το καλό της κοινωνίας και κανείς δεν θέλουμε να μείνει πίσω. Εκείνοι σας τρομάζουν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τα συμφέροντά της στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα εκείνο που όλοι βιώνουμε είναι μια στασιμότητα και μια σταθερότητα προς τα πίσω». Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν δώσει το λόγο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι στο δικό τους χέρι η καλύτερη ζωή που όλοι θέλουν και επιδιώκουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.