ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2024

Κύπρος: Ο Youtuber Φειδίας έκανε την έκπληξη - Βγήκε τρίτη δύναμη πίσω από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Αναδείχθηκε τρίτος παρά το γεγονός πως κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι σε κομματικό μηχανισμό - Ποιος είναι ο γιος παπά ο οποίος δήλωνε πως «δεν έχει ιδέα από πολιτική».

Η μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου, είναι ο 24χρονος YouΤuber Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος αν και μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος, αφήνει πίσω παραδοσιακά πολιτικά κόμματα.

Όλες οι εκτιμήσεις αποτελέσματος δείχνουν πως ο Φειδίας Παναγιώτου ακολουθεί τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τα οποία παλεύουν για την πρώτη θέση. Αν και ο ΔΗΣΥ φαίνεται να προηγείται, δεν μπορούν να υπολογιστούν οι ψήφοι των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν τον Τουρκοκύπριο υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγκιουρέκ.

Το κόμμα που θα καταταχθεί δεύτερο, χάνει μια από τις δύο έδρες που κατέχει σήμερα. Άνοδο παρουσιάζει και το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), το οποίο φαίνεται να κερδίζει μία έδρα.

Μία έδρα κερδίζει και το ΔΗΚΟ, το οποίο όμως πέφτει από τη τρίτη στην πέμπτη θέση. Εκτός Ευρωκοινοβουλίου μένει το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, το VOLT και άλλα μικρότερα κόμματα.

Ποιος είναι ο 24χρονος youtuber γιος παπά στην Κύπρο που κατέβηκε στην πολιτική

Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Σχεδόν την ίδια δημοτικότητα με το ΔΗ.ΚΟ στις δημοσκοπήσεις

Πριν λίγους μήνες, ανακοινώνοντας την πρόθεση του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, σακάκι... και σορτσάκι. Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας RAI για λογαριασμό του Άλφα Κύπρου, έδειξε πως ο Φειδίας Παναγιώτου εξασφαλίζει (με αναγωγή) το 8,7%, απέχοντας μόλις μισή μονάδα από το ΔΗ.ΚΟ που ίδρυσε ο Σπύρος Κυπριανού και ηγήθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.