ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με βάση και το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2015

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

Να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2015, καλεί την κυβέρνηση η Νέα Αριστερά.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από αεροπορικό επίθεση του ισραηλινού στρατού σε σχολείο που φιλοξενούσε πρόσφυγες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ επιμένει να δρά ως παραβάτης του διεθνούς δικαίου, επιμένει να διαπράττει ένα διαρκές έγκλημα πολέμου δολοφονώντας άμαχους, πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.

Η ΕΕ και η Ελλάδα οφείλουν να ασκήσουν κάθε πίεση προκειμένου η κυβέρνηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για άμεση διακοπή κάθε στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα και στη Γάζα.

Η στάση της ΕΕ μοιάζει με στάση ανοχής απέναντι στο έγκλημα. Μια στάση κοντόφθαλμη που ζυγίζει πολιτικά κέρδη και οφέλη ενόψει των ευρωεκλογών. Μια στάση που θα γραφτεί στην ιστορία ως μαύρη κηλίδα, για την Ευρώπη και για την ίδια την ανθρωπότητα.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να μένει άλλο αμέτοχη, ούτε να διατηρεί ίσες αποστάσεις. Η σιωπή και η απραξία συνιστούν συνενοχή. Διπλωματικές πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνη, τώρα!

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ελληνικό κοινοβούλιο το 2015.

Η Ελλάδα να σταθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Να γίνει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης, όχι παράγοντας έντασης και πρόθυμος σύμμαχος στις πολεμικές επιχειρήσεις. Να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και άλλων κρατών μελών που αναμένεται να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος.».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.