ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η Πολιτεία εμφανίζεται ξανά ανέτοιμη και μακριά από την πραγματικότητα των πολιτών

«Την ώρα που οι θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας ξεπερνάει από νωρίς τους 40 βαθμούς Κελσίου, η Πολιτεία εμφανίζεται ξανά ανέτοιμη και, ίσως το χειρότερο, μακριά από την πραγματικότητα των πολιτών», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

«Η κυβέρνηση αφήνει στην ευχέρεια των δήμων το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών και σχολείων χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για συμπληρωματικά μέτρα, όπως ειδική άδεια για τους γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει να βρεθούν στην εργασία τους. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν δήμοι στους οποίους κλείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας όχι όμως και της δευτεροβάθμιας, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους τα σχολικά κτήρια δεν έχουν κλιματισμό», σημειώνει η Νέα Αριστερά τονίζοντας: «Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό τομέα με πρόβλεψη τηλεργασίας για τις δουλειές γραφείου και πλήρη αναστολή των εξωτερικών εργασιών όσο επικρατούν οι ακραίες συνθήκες καύσωνα».

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι εδώ για να μείνουν. Λέγεται κλιματική κρίση. Η κυβέρνηση οφείλει να συγκροτήσει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαρκώς θα κλιμακώνονται», καταλήγει η ανακοίνωση της νέας Αριστεράς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.