ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια 400 εκατ. δολαρίων

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαιρέτισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Μουστάφα στην Ιορδανία, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν καλωσόρισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή και συζήτησε με τον πρωθυπουργό Μουστάφα την ανάγκη για πλήρη και συνεπή εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθούν οι προσδοκίες των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστινίους στη διάσκεψη για την ανθρωπιστική απόκριση στη Γάζα καλώντας και άλλους δωρητές να αυξήσουν επίσης τη βοήθειά τους.

Ο Μπλίνκεν, που μιλούσε στη διάσκεψη που διεξάγεται στην Ιορδανία, είπε πως το Ισραήλ έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα προκειμένου να ανοίξει περισσότερα περάσματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. Κάλεσε επίσης το Ισραήλ να κάνει περισσότερα ώστε να μειωθούν οι απώλειες αμάχων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.