ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα τοποθετηθεί στα κομματικά όργανα

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές για αρχηγό ακόμη και τον Ιούλιο σκέφτεται ο Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του κόμματος φαίνεται να υποχωρεί από την αρχική του θέση για απόλυτη τήρηση του καταστατικού που προβλέπει εσωκομματικές κάλπες τον Οκτώβριο του 2025 - Θα τοποθετηθεί στα κομματικά όργανα, δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, διαμηνύουν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και μέσα στον Ιούλιο φαίνεται ότι σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης υποχωρώντας από την αρχική του θέση για κάλπες στη βάση του κόμματος το φθινόπωρο του 2025.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά τώρα ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργήσει εσωστρέφεια, συντάσσεται με τη «γραμμή» των καθαρών λύσεων και προσανατολίζεται στο να αποσαφηνίσει την όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να πετάξει το «γάντι» σε όσους έθεσαν θέμα ηγεσίας, να ανοίξει τη συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου για τη δεύτερη θέση και στη συνέχεια να περιγράψει τον «οδικό χάρτη» που προτείνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου.

«Είμαστε εδώ», δηλώνουν συνεργάτες του, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους όλοι οι κρίσιμοι «παίκτες» στο κόμμα. Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Γερουλάνος είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσουν το δικό τους πλάνο- είναι τρία από τα στελέχη που ακούγεται ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναζητούν νέες συμμαχίες – ακόμη και ετερόκλητες- στο εσωκομματικό πεδίο. Να σημειωθεί ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του στον Γραμματέα είχε ζητήσει ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ το αργότερο μέχρι το τέλος τους έτους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όσο πιο γρήγορα γίνεται τόσο το καλύτερο για το κομμα Πασοκ-Κίνημα Αλλαγής α εκλέξει καινούργιο Αρχηγό .
  Ευχαριστουμε σύντροφε Ανδρουλάκη ,,,
  ήρθε η ώρα σου μ ´αποστρατευθείς από την κομματική αρχηγία ,
  Ας δούμε τι μπορεί να καταφέρει ένας νέος αγωνιστής . Με καλύτερο στυλ και πρωτασεις γιατο μέλλον του τόπου μας.
  Έχουμε αρκετούς ενεργούς προοδευτικούς ν αναλάβουν τον συνασπισμό των κομμάτων μας..
  Ε,πρός λοιπόν .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.