ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση

Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες: Η Δύση σκοπέυει να θυσιάσει τον Ζελένσκι

Οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να διαγράψουν τον Volodymyr Zelensky, ο οποίος έχασε τη νομιμότητα, λέει η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, και να τον αντικαταστήσει με τον Valery Zaluzhny.

«Η Ουάσιγκτον θεωρεί τον Β. Ζαλούζνι, πρώην Ουκρανό γενικό διοικητή, ως τον καταλληλότερο υποψήφιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.

Η SVR υπέδειξε ότι ο Ζελένσκι είχε «ξεμείνει από χρησιμότητα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναζητούσαν κάποιον στην Ουκρανία για να διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον Ζαλούζνι τον Φεβρουάριο, αφού τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για μια βαθύτερη ρήξη μεταξύ των δύο. Ο Ζαλούζνι φέρεται να αναστατώνει τα φτερά στο Κίεβο με την ακάλυπτη αξιολόγησή του για τη θέση της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο Ζαλούζνι υπηρετεί επί του παρόντος ως πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η SVR υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον επρόκειτο να τερματίσει αυτό που περιέγραψε ως «Project Zelensky», προσθέτοντας ότι η υπόσχεση του Zelensky «να γονατίσει τη Ρωσία» ακουγόταν κωμική υπό τέτοιες συνθήκες.

«Περιπλανώμενος στις δυτικές πρωτεύουσες, ο αυτοαποκαλούμενος "πρόεδρος" προσπαθεί να δημιουργήσει μια εντύπωση ταραχώδους δραστηριότητας και τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει τον σφετερισμό της εξουσίας. Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι ο Λευκός Οίκος πρόκειται να κλείσει το "Project" Ζελένσκι», είπε ο SVR.

Η προεδρική θητεία του Ζελένσκι έληξε τεχνικά στις 20 Μαΐου. Η Ουκρανία επρόκειτο να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές στις 31 Μαρτίου, αλλά ο πρόεδρος τις καθυστέρησε επ' αόριστον επικαλούμενος τον στρατιωτικό νόμο στη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.