ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κάδρο» έβαλε τους Γιώργο Βαρεμένο, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Νίκο Βούτση

Σάλος με τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη και τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιά» στο προεκλογικό πολιτικό σκηνικό και κυρίως στις σχέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά έβαλε χθες το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτής, Θανάσης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, o κ. Οικονόμου μίλησε για «σκιές και συνδιαλλαγές» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε όταν ο Θανάσης Οικονόμου απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε απίστευτες καταγγελίες για πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε για τους μετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής τα εξής: «Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κα Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ρωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου».

Για να απαντήσει ο Θανάσης Οικονόμου: «Μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κ. Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη αμέσως ο παρουσιαστής της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσος, ζητώντας από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή».

Ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στον τότε πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;»

Ο Θανάσης Οικονόμου είπε ωστόσο πως «δεν γνωρίζει εάν όλα αυτά ήταν σε γνώση του».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 28:46'' του βίντεο:

Βούλα Κεχαγιά: «Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη»

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, μετά τα όσα είπε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν έχουμε εγείρει θέμα για τα πόθεν έσχες των προηγούμενων ετών του κ. Μητσοτάκη. Εμείς λέμε από το 2021 ο κ. Μητσοτάκης, όπως και άλλα πρόσωπα, δεν έχουν υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες. Στο διάστημα αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκτήσει κι άλλα ακίνητα. Εμείς ρωτάμε συνολικά από πότε που ο κ. Μητσοτάκης μπήκε στην πολιτική. Από το 2004, πώς γίνεται με τη βουλευτική αποζημίωση να έχει 40 ακίνητα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.