ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο κάδρο ο πρώην Υπουργός Προ.Πο Θεοδωρικάκος - Υπουργό Ανάπτυξης της Μαφίας τον χαρακτήρισε ο Μπάρκας

Συνέχεια στην κόντρα για την Greek Mafia - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου

«Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια δημιουργίας ενός ‘ομφάλιου λώρου' που ξεκινούσε από το Μαξίμου, περνούσε από το γραφείου Υπουργού και κατέληγε στην Υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή τα δημοσιεύματα για την υπόθεση της «Greek Mafia». Ρωτά δε «με ποιο πολιτικό κριτήριο επανέρχεται στην κυβέρνηση ένας υπουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας υπόθεσης».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν υπουργός ήταν ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος και ενώ συσσωρεύονταν ή μία μετά την άλλη οι καταγραφές συνομιλιών ανάμεσα σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της ‘Greek Mafia'». Σημειώνει ότι «αυτό καταδεικνύουν οι καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας, αλλά και η πιο πρόσφατη, ενός στενού συνεργάτη του τότε υπουργού, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Β. Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «απ' ότι φαίνεται, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου», καθώς «από αυτό ήρθαν ‘συστάσεις' για την τοποθέτηση συγκεκριμένων αστυνομικών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με τη μία περίπτωση να μην αποτελεί καν επιλογή, καθώς, ‘συμπτωματικά', είχε υπηρετήσει στη φρουρά κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο για ευνόητους λόγους».

Υποστηρίζει ότι «είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια δημιουργίας ενός ‘ομφάλιου λώρου' που ξεκινούσε από το Μαξίμου, περνούσε από το γραφείου Υπουργού και κατέληγε στην Υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας». Τονίζει ακόμη πως «σε όλα τα παραπάνω αναγκαστικά και εύλογα συνυπολογίζονται οι συνομιλίες της δικογραφίας που βρίσκεται στη Βουλή, ανάμεσα σε αξιωματικό της Αστυνομίας και πρατηριούχο καυσίμων που δολοφονήθηκε από την ‘Greek Mafia'. Συνομιλίες με διαβεβαιώσεις ότι θα εισακουστούν πλήρως οι εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αλλά και οι καταθέσεις για την απαίτηση πληροφοριών από το γραφείο Υπουργού αναφορικά με τις έρευνες για στελέχη της Αστυνομίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σειρά «σοβαρών» ερωτημάτων που, όπως αναφέρει, προκαλούνται «από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα ‘κατορθώματα' της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Συγκεκριμένα ρωτά:

«Για ποιο λόγο επενέβη το Μαξίμου στις τοποθετήσεις στελεχών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξει; Ήθελε να θωρακίσει την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε σχέση με την υπόθεση της Greek Mafia και την εμπλοκή αστυνομικών; Ποιες είναι οι υπουργικές εισηγήσεις, που θα γίνονταν πλέον δεκτές και γιατί προηγουμένως συναντούσαν προσκόμματα; Γιατί ζητούνταν, κατά παράβαση των κανονισμών, πληροφορίες για την πορεία των ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με συγκεκριμένα στελέχη της Αστυνομίας; Με ποιο πολιτικό κριτήριο επανέρχεται στην κυβέρνηση ένας υπουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας υπόθεσης;».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά», ενώ σχολιάζει: «Θα επιλέξει κι αυτά να τα αγνοήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις ‘των πάντων' από ΕΥΠ και Predator, το μπάζωμα της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, τη κατάντια του κράτους δικαίου με ευθύνη της;».

 

Κώστας Μπάρκας: Υπουργός Ανάπτυξης της Greek Mafia

Αιχμηρή δήλωση έκανε ο βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του In.gr και του Documento για τη σχέση της Greek Mafia με μέλη της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο Κώστας Μπάρκας αναφέρει:

Αποκάλυψη - βόμβα με σοβαρές καταγγελίες που βάζουν στο «κάδρο» τον Τάκη Θεοδωρικάκο, μόλις ένα 24ωρο μετά την επιστροφή του στην κυβέρνηση έσκασε τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δικογραφία που αφορά συνομιλίες της Greek Mafia με πολιτικά πρόσωπα που φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται να βρίσκεται θαμμένο στα συρτάρια της Βουλής για μήνες. Η δικογραφία περιλαμβάνει καταθέσεις για «προώθηση» αστυνομικών που είχαν υψηλές συστάσεις από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο in.gr και το ρεπορτάζ της Σοφίας Αναστασίου στην εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ότι ο δικαστικός φάκελος περιλαμβάνει αναφορές για παρεμβάσεις την περίοδο 2021-2022 από κυβερνητικά στελέχη στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με υποθέσεις επίορκων κρατικών λειτουργών.

Αφορμή για την εν λόγω δικαστική έρευνα υπήρξε δημοσίευμα του «Βήματος» τον Ιανουάριο του 2023 αλλά και στην συνέχεια κι άλλων ΜΜΕ σχετικά με συνομιλίες μεταξύ νονών της νύχτας και ανώτατων αξιωματικών που εντοπίστηκαν σε κινητά και υπολογιστές θυμάτων «συμβολαίων θανάτου». Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τηλέφωνα δολοφονηθέντων ιδιωτών ή και πρώην αστυνομικών. Οι εκατοντάδες «διάλογοι της ντροπής» μεταξύ στελεχών των αστυνομικών αρχών και νονών της νύχτας, λαθρεμπόρων καυσίμων ή άλλων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, αποκαλύπτονται στη δικογραφία που συντάχθηκε τους τελευταίους μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχει σταλθεί στην Βουλή. Η επίθεση του κ. Θεοδωρικάκου προς «το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη» για ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες, δεν απαντά στην ουσία σε κανένα από τα σοκαριστικά ερωτήματα που γεννά η πρωτοφανής υπόθεση. Όσο για την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του με την ανάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνει για άλλη μια φορά τη διάθεση συγκάλυψης της εν λόγω δικογραφίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μιλάει ο καραγκιόζης ο Μπάρκας. Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ο χορηγός των αναρχικών, των κακοποιών λαθρομεταναστών και οι προστάτες του Ρουβίκωνα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.