ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επόμενος σταθμός, η 30η Ιουνίου

Συνολική πλατφόρμα θα καταθέσει ο Ανδρουλάκης στην ΚΠΕ

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις 30 Ιουνίου, κινούνται πλέον οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, είτε βρίσκονται κοντά, είτε …απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Και οι δύο …φυλές του κόμματος, εξάλλου, αναμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν όσα έχει να πει από το βήμα της συνεδρίασης ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα καταθέσει μία συνολική πλατφόρμα, όπου θα επιχειρεί την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και παράλληλα θα περιγράφει την άποψή του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος, και μαζί το όραμά του για την Κεντροαριστερά και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ο ίδιος να πάρει σε αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, λέγεται ότι θα δώσει και ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση, το θέμα της αλλαγής ηγεσίας έχει ήδη ανοίξει και ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το έχει καταλάβει. Έχει άλλωστε και εκείνος ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Οι ίδιες πληροφορίες πάντως, επιμένουν ότι θα προκρίνει το να προηγηθεί της εκλογής ηγεσίας, μία πολιτική διαδικασία. Κατά κάποιους αυτή πρέπει να είναι έκτακτο συνέδριο, κατά άλλους μία πολιτική συνδιάσκεψη. Η τελευταία μάλιστα φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος καθότι αφενός εκκρεμεί από την εποχή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά ακόμα, οπότε και ματαιώθηκε λόγω πανδημίας, αφετέρου δεν απαιτεί άλλη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη συνέδρων.

Όσοι έχουν πάνω κάτω τις ίδιες πεποιθήσεις θα ακολουθήσουν αυτή την πρόταση. Οι διαφωνούντες, αναμένουν να δουν τι θα πει. Σε περίπτωση που τους καλύπτει η πρόταση, κυρίως ως προς τον ‘οδικό χάρτη’ των εξελίξεων, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Θα στοιχηθούν πίσω από την ‘ενωτική πρόταση’ που υποσχέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και θα προχωρήσουν με βάση αυτή, μη ταράζοντας τα …μπάνια του λαού, και τα δικά τους. Αν πάλι, δε συμφωνούν, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες πλατφόρμες, με άλλο χρονοδιάγραμμα, οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση ή και προς …ψηφοφορία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.