ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ

Βεβαιώθηκαν 3.245 παραβάσεις το διάστημα από 02.06.2024 έως και 08.06.2024 στην Κρήτη

Με αποτελεσματικότητα συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας, που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία βεβαιώθηκαν 3.245 παραβάσεις.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ., το διάστημα από 02.06.2024 έως και 08.06.2024 πραγματοποιήθηκαν 10.276 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών. Έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν 249 παραβάσεις των ορίων ταχύτητας, 278 περιπτώσεις μη χρήσης προστατευτικού κράνους, 225 περιπτώσεις μη χρήσης ζώνης ασφαλείας, 65 κρούσματα οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 96 χρήσεις κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 68 περιπτώσεις κίνησης στο αντίθετο ρεύμα, 42 αντικανονικά προσπεράσματα, 119 αντικανονικοί ελιγμοί, 29 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη και 2074 λοιπές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της Τροχαίας, "η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων... Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, μας αφορά όλους και η ευαισθητοποίηση, η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, για να μπει επιτέλους ένα 'stop' στα τροχαία ατυχήματα και να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.