ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σχόλιο του πρώην Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών
Γιώργος Παπανδρέου: Δεν «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα»

Η Δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της τη φύση και την αποστολή της. Οι αποφάσεις της στην υπόθεση των υποκλοπών, δεν αφορούν απλά την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, μελών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων, ακόμη και υπουργών της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά συνδέονται ευθέως και με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, μη εξαιρουμένης της ίδιας της Δικαιοσύνης.
Οι Έλληνες πολίτες, στα πενήντα χρόνια που μεσολάβησαν από τη Μεταπολίτευση, περιέβαλαν με σεβασμό τη Δικαιοσύνη. Παρά τα όποια προβλήματα, η πλειοψηφία των Ελλήνων πίστευε ότι, «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα». Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, οι πολίτες βρέθηκαν ενώπιον αποφάσεων για σημαντικές υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος, που έπληξαν βαρύτατα το κύρος και τη αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Συνακόλουθα, αποκάλυψαν τη συνάφεια δικαστών με το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που κρατά σε ομηρία τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.
Είναι προφανές ότι, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για να είναι σεβαστές, πρέπει και να κρίνονται. Είναι η ώρα πλέον, όπως σε όλους τους θεσμούς έτσι και στη Δικαιοσύνη, οι ίδιοι οι δημόσιοι λειτουργοί να τεθούν επικεφαλής της εθνικά αναγκαίας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργία τους, αλλά και της προσωπικής αξιοπρέπειάς τους.
Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια άλλου χαμένου χρόνου. Είναι αδήριτη ανάγκη να τεθεί φραγμός στο πελατειακό σύστημα που παράγει συνεχείς κρίσεις, αδικία και ανισότητα, που πληρώνουν ακριβά και με ποικιλοτρόπως, οι Έλληνες και η χώρα.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...
5 αναγνώστες σχολίασαν
Συμμετοχή στην συζήτησηΚύριε Δημοσθένη βλέπω ζείτε ακόμη! Τι έγινε τελικά με τη Μελίνα τη Σταμούλη; Της τον σφυρίξατε πουτέ ή τσάμπα παριστάνατε και οι δύο τους γαπικούς;
Είσαι αμετανόητος φασίστας του κλεφτοπασόκ. Σκουλήκια σαν εσένα δεν θα έπρεπε να έχουν βήμα, όχι στο ΜΑΤΡΙΧ24, αλλά σε καμία δημοκρατική ιστοσελίδα. κατάλαβες σκουπίδι Δημοσθένη Μπόγδη; Καθαρεύουσα φασίστα και μετά μα ς μιλάς για δημοκρατία και τρίχες κατσαρές.
Απ´όπου περνούν τα γενόσημα εκεί αφήνουν και τα τα ξερατά τους .
… τα πληρώνει τελικά ο ιστότοπος του οποίου ένας από τους Διαχειριστές του υπερηφανεύεται στο να μετατρέπεται σε FEMA ,Μαργαρίτα , Περγάμαλης και
Χρυσαυγήτης /σα ταυτόχρονα !
Έχει απόλυτο δίκιο ο Τζέφρι Παπανδρέου. Εάν πράγματι υπήρχαν δικαστές στην Αθήνα, πολλοί από το βρόμικο και εγκληματικό ΠΑΣΟΚ θα ήταν ισόβια στην φυλακή, με πρώτον και καλύτερο τον Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή). Δεχόμεθα στην καθαρεύουσα μάλιστα από τον φασίστα της ιστοσελίδας. Βρε ούστ!
Mε αλλά λόγια ο πρώην πρωθυπουργός μας Γιώργος Ανδρ. Παπανδρέου που
Παραμένει πρωτ ´απ ´ όλα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ,
Μαζι με ότι άλλες υποχρεώσεις προς την κοινωνία μας που υπηραιτει με την γνωστή του αφοσίωση στην πρόοδο ,την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη
ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΞΘΟΥΜΕ Και μείς οι πολιτες
Για ν ´ αλλάξουμε ρότα προς ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ,
Το δεχόμεθα και θα προσπαθήσουμε !