27/08/2024@15:07
Φανουρόπιτα
Μία υπέροχη συνταγή για φανουρόπιτα.
Υλικά
4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. + 1/3 φλ. ζάχαρη
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. νερό
1 λεμόνι, ξύσμα
1 φλ. σταφίδες ξανθές και μαύρες, ανάμεικτες
½ φλ. καρυδόψιχα, καλά αλεσμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το νερό, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού και της κανέλας και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα στρόγγυλο ταψί με διάμετρο 28-30 εκ. και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί, τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 ο C για 1 ώρα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα
Μία εξαιρετική συνταγή για σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι. Υλικά 2 κούπες λευκό ξίδι 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. αλάτι χοντρό (1+1) 2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο 1
Από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στο πασχαλινό τραπέζι είναι το αρνί! Το μαγειρεύουμε όμως σε μεγάλη ποσότητα και σίγουρα θα περισσέψει για τις επόμενες μέρες. Οι λαχανοντολμάδες με φέτα και αρνί, ίσως είναι μια από τις καλύτερες και πρωτότυπες
Υλικά Για τη μαγειρίτσα: 1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και εντεράκια έντερα από 1 αρνί (προαιρετικό) 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμένα 4-5 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο ½ φλ. ρύζι (προαιρετικά) ½ φλ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι,
Υλικά 135 γρ. βούτυρο, από αγελαδινό γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 135 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη 4 μέτρια αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου 870 γρ. αλεύρι για ψωμί 21 γρ. ξηρής ζύμης 100 γρ. χλιαρό νερό ξύσμα από 1 πορτοκάλι 3
Υλικά 4 μήλα κόκκινα ή πράσινα 110 γρ ζάχαρη 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. κανέλα 100 γρ καρύδια, ψιλοκομμένα 1 πακέτο ζύμη κουρού παγωτό βανίλια (προαιρετικά) Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Kαθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα σπόρια,
Υλικά 500 γρ. μακαρόνι 2 750 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες 750 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα με