ΕΛΛΑΔΑ
Υπουργείο Ανάπτυξης
Οι μειώσεις τιμών στο "σχολικό καλάθι" φτάνουν κατά μέσο όρο και στο 10% σε μεγάλες αλυσίδες

Μεσοσταθμική μείωση του κόστους σχολικών ειδών μεγαλύτερης του 5% προκύπτει για το «σχολικό καλάθι» σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο e-katanalotis από τις υπόχρεες επιχειρήσεις.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης με αφορμή την σημερινή, πρώτη μέρα, εφαρμογής του μέτρου.
Επιπλέον, επισημαίνεται από το υπουργειο ότι οι μειώσεις τιμών κατά μέσο όρο φτάνουν και στο 10% σε μεγάλες αλυσίδες, ενώ υπάρχουν και προϊόντα που πωλούνται με πολύ μεγαλύτερη μείωση από πέρυσι.
«Είναι προφανές ότι η μάχη για τη μείωση των τιμών είναι και θα είναι συνεχής και αφορά την κυβέρνηση, αλλά και την υγιή επιχειρηματικότητα που πρέπει να δείξει κοινωνική ευθύνη και τους καταναλωτές που πρέπει να ενημερώνονται και να επιλέγουν ανάλογα» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης παρακολουθεί στενά την πορεία της αγοράς με καθημερινούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποκλιμάκωση, συνολικά, των τιμών και για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...