ΕΛΛΑΔΑ
Αναμένεται να γίνει νεκροψία - νεκροτομή
Εντοπίστηκε η σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη, σε παραλία της Γαύδου

Αναμένεται να γίνει νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για άλλο ένα θύμα του πολύνεκρου ναυαγίου στη Γαύδο.
Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, νωρίς το πρωί, στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Γαύδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει ο ιστότοπος flashnews.gr, η σορός ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Εξαιτίας της απαγόρευσης απόπλου των σκαφών που ισχύει σήμερα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η σορός τοποθετήθηκε σε ψυγείο, κατόπιν συνεννόησης του Δήμου με το Λιμενικό, προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων με την άρση της απαγόρευσης.
Στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου, πέραν της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής για να εξακριβωθεί η αιτία και ο χρόνος θανάτου, θα γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για άλλο ένα θύμα του ναυαγίου που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Γαύδου στις 14 Δεκεμβρίου.
Το πολύνεκρο ναυάγιο είχε γίνει σε απόσταση 12,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του νησιού και μετά από τεράστιες προσπάθειες είχαν διασωθεί 39 μετανάστες, ενώ 40 ακόμα αγνοούνται. Συνολικά, πάνω από 80 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο.
Αν και οι νεκροί από το ναυάγιο θεωρείται προς το παρόν πως είναι 5, δύο ακόμη σοροί ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Γαύδου στις 16 Δεκεμβρίου, οι οποίοι εικάζεται πως ανήκουν στα θύματα του ναυαγίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...