ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνονται οι μάχες

Τουλάχιστον 34 νεκροί σε ένα 24ωρο στο Ντονέτσκ

Σε μάχες ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες και τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή της πόλης Ντονέτσκ, 34 πολίτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, ενώ άλλα 29 άτομα τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 34 κάτοικοι της περιοχής σκοτώθηκαν σε μάχες, ενώ 29 ακόμη υπέστησαν τραύματα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά», σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η τοπική κυβέρνηση.

Σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στην πόλη, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, και στα ανατολικά της προάστια. Οι αρχές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι συνεχίζουν να μαίνονται μάχες με χρήση πυροβολικού.

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και η ταξιαρχία εθελοντών του Ντονμπάς ανακατέλαβαν από τους αυτονομιστές τον Ιλοβάισκ, έναν σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο ανατολικά του Ντονέτσκ.

Δεν είναι σαφές εάν οι εννέα στρατιώτες αυτοί συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Η πόλη Λουγκάνσκ στο μεταξύ παραμένει χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση για δέκατη όγδοη συνεχή ημέρα, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό της συμβούλιο.

Μια ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια η οποία προορίζεται για το Λουγκάνσκ, περιμένει να περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο έλεγχος από τελωνειακούς στο φορτίο των οχημάτων αυτών δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν η Μόσχα στείλει στο Κίεβο μια πλήρη απογραφή του.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει λάβει μόνον έναν κατάλογο εκπροσώπων διεθνών οργανισμών που θα συνοδεύσουν την αυτοκινητοπομπή στην πόλη Λουγκάνσκ, είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αντρίι Λισένκο, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Λισένκο εξάλλου επέμεινε ότι η ΔΕΕΣ δεν έχει ακόμη λάβει εγγυήσεις από τους αυτονομιστές για την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια από τις περιοχές τις οποίες ελέγχουν εκείνοι.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει μόλις επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ουκρανία και τον Ερυθρό Σταυρό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.