ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαρισμένος ο Κάμερον

Βρετανός ο δήμιος του Τζέιμς Φόλεϊ

Ο Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το ενδεχόμενο που «εμφανίζεται ολοένα και πιο πιθανό» ο δήμιος του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ να είναι Βρετανός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος από την εμπλοκή ενός Βρετανού πολίτη στη δολοφονία του δημοσιογράφου, σημειώνοντας όμως ότι προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος με τη βρετανική προφορά που ακούγεται στο βίντεο της εκτέλεσης του Φόλεϊ.

Ο Κάμερον τόνισε ότι εξακολουθεί να αποκλείει την πιθανότητα αποστολής βρετανικών στρατευμάτων για μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Νωρίτερα, η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ερευνά το βίντεο του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ στο οποίο ακούγεται να μιλάει ένας άνδρας που έχει βρετανική προφορά. Ο μασκοφόρος άνδρας, που είναι ντυμένος στα μαύρα, μιλάει αγγλικά με βρετανική προφορά και διακρίνεται να κόβει τον λαιμό του δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί τον Νοέμβριο του 2012 στη Συρία.

Η Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας, στόχος της οποίας είναι να προστατεύει το Λονδίνο αλλά και όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις τρομοκρατικές απειλές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ερευνά το περιεχόμενο του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.