ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο

Εξαιρετική συνταγή για Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο. Υλικά 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 κακάο πικρό (χωρίς ζάχαρη), καλής ποιότητας 1 κ.σ.μείγμα μυρωδικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ) 2 αβγά 230 γρ. ζάχαρη 100 ml ελαιόλαδο

Ψητές γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα σόγιας

Εξαιρετική συνταγή για ψητές γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα σόγιας. Υλικά Για τη μαρινάδα: 1 λεμόνι, χυμός 1 κ.σ. ελαιόλαδο ¼ φλ. μέλι 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη Για τις γαρίδες: 600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πιπέρι, φρεσκοτριμμένο,

Μακαρονάδα χωρίς γλουτένη με τόνο, ρόκα και κρέμα γάλακτος

Εξαιρετική συνταγή για μακαρονάδα χωρίς γλουτένη με τόνο, ρόκα και κρέμα γάλακτος. Υλικά 500 γρ. σπαγέτι 6 χωρίς γλουτένη 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι,

Πικάντικο ρόφημα σοκολάτας

Ενα μοναδικό ρόφημα σοκολάτας για τις κρύες μέρες και όχι μόνο. Υλικά 2 φλ. πλήρες γάλα 1/4 φλ. κακάο σκόνη 10,5 γρ. φρουκτόζη 1 πρέζα αλάτι 2 ξυλάκια κανέλας 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2-3 κόκκους κάρδαμο  1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη 250

Αλμυρά μπισκότα με κύμινο και κεφαλογραβιέρα

Μία εύκολη συνταγή για αλμυρά μπισκότα με κύμινο και κεφαλογραβιέρα. Υλικά 1 αβγό 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 100 γρ. κεφαλογραβιέρα,

Παέγια με γαρίδες

Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό φαγητό που «εκμεταλλεύεται» με πολύ εντυπωσιακό τρόπο διάφορα περισσεύματα, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά. Υλικά 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κ.γ.

Καρπάτσιο λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι και μουστάρδα

Ο ντελικάτος μεζές που θα σου πάρει το μυαλό! Καρπάτσιο λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι και μουστάρδα. Υλικά 2 λαβράκια (300 γρ./λαβράκι) Για τη μαρινάδα: 250 ml ελαιόλαδο