ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πώς θα πετύχετε την τέλεια ψητή πατάτα

Σε ποιον δεν αρέσουν οι ολόκληρες ψητές πατάτες, με την αφράτη σάρκα, που συνοδεύουν ιδανικά το κρέας ή το ψάρι, ενώ στέκονται επάξια ακόμα και μόνες τους στο τραπέζι; Οι γιαγιάδες μας τις έψηναν στο τζάκι, εμείς τις

Πώς να κάνετε vegan τη Caesar Dressing

Μία από τις αγαπημένες και πιο δημοφιλείς σαλάτες είναι σίγουρα η Caesar και αυτό οφείλεται κυρίως στo κρεμώδες ντρέσινγκ της, το οποίο έχει πλούσια γεύση. Όμως, ακόμα κι αν βγάλουμε το κοτόπουλο και το τυρί από τη σαλάτα,

Πατάτες βραστές έτοιμες στον μισό χρόνο

Μας αρέσει οποιαδήποτε τεχνική μας επιτρέπει να ετοιμάζουμε το φαγητό μας γρήγορα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αυτή τη φορά, βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να μαγειρεύουμε τις πατάτες στον μισό χρόνο. Το να βράζουμε ξεχωριστά τις πατάτες για

Γκρατέν με πατάτες και γλυκοπατάτες

Τώρα που οι γλυκοπατάτες είναι στην εποχή τους τις φτιάχνουμε ωραίο γκρατέν για ένα εύκολο κι εντυπωσιακό συνοδευτικό πιάτο. Υλικά Μερίδες: 6 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 100 γρ.

Παντζαροσαλάτα με μυζήθρα, πετιμέζι ροδιού και κολοκυθόσπορο

Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Υλικά Μερίδες: 6 1

Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα! Υλικά Για τα μπιφτέκια 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες

Σπανακόπιτα με πράσα και μυρωδικά

Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3

Σούπα με πράσο, καλαμπόκι και αγελαδινό γιαούρτι

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά Μερίδες: 6 400 γρ. βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν, χοντροσπασμένο στο γουδί 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο 2 πράσα, κομμένα

«Βούτυρο» μήλου με γλυκά μπαχαρικά

Τώρα που το μήλο είναι στην καλύτερη εποχή του, φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό άλειμμα, με ωραία αρώματα μπαχαρικών. Υλικά Μερίδες: για 2 βαζάκια των 350 ml 600 γρ. μήλα πράσινα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα 400 γρ. μήλα κόκκινα, ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα ξύσμα

Ριζότο με κάστανα και απάκι

Το ριζότο είναι μια αγαπημένη και γευστική επιλογή για ένα καθημερινό τραπέζι. Εμπλουτίστε το με κάστανα και απάκι και δώστε του έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Υλικά Μερίδες:4 10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδο 250 γρ. ρύζι arborio

Ψαρόσουπα με λαχανικά

Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1

Λαχανοσαλάτα με μήλα και σταφίδες

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα. Υλικά Μερίδες: 4 Για τη σαλάτα 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο 3 κουτ.

Μαρτίνι με φράουλες

Martini (μαρτίνι) ένα όνομα με δεκάδες παραλλαγές και με αμέτρητους λάτρεις. Ξεκινώντας από τα βασικά, λέγοντας martini εννοούμε ένα μείγμα από gin ή βότκα μαζί με βερμούτ, πάγο και γαρνιτούρα. Μόλις το μείγμα ετοιμαστεί, στραγγίζεται σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.

Arancini με μορταδέλα και φιστίκι

Tα arancini είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό των Ιταλών γειτόνων μας από ρύζι. Εδώ με την προσθήκη μορταδέλας και φιστικιού γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά για ένα κάλεσμα στο σπίτι με φίλους. Υλικά Μερίδες: για 12 τεμάχια 80 ml ε.π.

Σαλάτα με παντζάρια, εσπεριδοειδή και ροκφόρ

Μια σαλάτα που κάνει πρωταγωνιστές απόλυτα χειμωνιάτικα υλικά, όπως το παντζάρι και τα εσπεριδοειδή φρούτα μπορεί να ανοίξει υπέροχα ένα Κυριακάτικο γεύμα, ακόμη κι ένα γιορτινό. Υλικά Μερίδες: 4 120 γρ. χωριάτικο

Cocktail Mimosa με χυμό κράνμπερι: Ένα κοκτέιλ για brunch

Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που μπορούμε να το πιούμε νωρίς το απόγευμα. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με brunch. Η κλασική αναλογία του mimosa αποτελείται από 4 μέρη σαμπάνιας και 1

Παϊδάκια αρνίσια με αρωματική μαρινάδα

Τα παϊδάκια μας αρέσουν πολύ, είτε πρόκειται για τα ελαφριά παϊδάκια κοτόπουλου είτε για τα πιο “μερακλίδικα” αρνίσια. Για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, είναι απαραίτητο να τα μαρινάρετε καλά και με υπομονή σε μια αρωματική μαρινάδα. Υλικά

Γιορτινοί λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα

Τα «γλυκά όνειρα» της γιορτινής κουζίνας των Πορτογάλων είναι ένα τυπικό γλυκό, που πάντα σερβίρεται στις γιορτές. Μπορεί να θυμίζουν λουκουμάδες, αλλά ουσιαστικά είναι μια ζύμη για σου, που θυμίζει ντόνατ, αλλά σε κάθε μπουκιά αναθεωρείς! Υλικά Μερίδες:

Πικάντικο χοιρινό μπούτι για το γιορτινό τραπέζι

Αυτές τις γιορτές, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας προτείνει να βάλουμε στο τραπέζι μας ένα πικάντικο χοιρινό, όπως το αγαπούν στη Σκανδιναβία, όπου λόγω του κρύου, προτιμούν τις έντονες γεύσεις και τα comfort