ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαζανάκι με χταπόδι και ελιές

  Υλικά 500 γρ. λαζανάκι 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 400 γρ. ντομάτες κονκασέ 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας φρέσκα φύλλα βασιλικού και μέντας ή 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά 1

Αφράτη λευκή ταραμοσαλάτα με πατάτα

  Υλικά 150γρμ Ταραμά λευκό 4 Πατάτες μέτριο μέγεθος 500ml ηλιέλαιο Χυμό από 2 λεμόνια 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή να βράσουν.

Μους Black Forest

  Υλικά 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, στραγγισμένα 300ml κρέμα γάλακτος 2 κ.γ. ρούμι 350 γρ. μους σοκολάτα 50 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη Εκτέλεση Τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα πιάτο, το οποίο έχουμε «ντύσει» με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό μίξερ

Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας

  Υλικά 110 γρ. σκούρα σοκολάτα (60% έως 70%), ψιλοκομμένη ½ φλ. αλατισμένα καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα 12 μεγάλες φράουλες, με το κοτσάνι Εκτέλεση Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

  Υλικά 60-70 τρυφερά αμπελόφυλλα (250 γρ. περίπου) 2 ματσάκια κρεμμύδια χλωρά, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά, σε κυβάκια 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 400 γρ. ρύζι καρολίνα 400 γρ. νερό ½ ματσάκι

Σουβλάκι χοιρινό (Kebab)

  Υλικά 2 ψαρονέφρια (800 γρ. συνολικά) 1 κρεμμύδι μεσαίο 4 κλωνάρια δενδρολίβανο 3 κλωνάρια θυμάρι 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες 5 κ.σ. ελαιόλαδο 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί χονδρό αλάτι πιπέρι 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8 ξυλάκια