ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ισπανική ομελέτα με πατάτες

  Υλικά 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες ¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες 10 αβγά αλάτι μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Μπάμιες στιφάδο με χοιρινό

  Υλικά 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 4 χοιρινές μπριζόλες 230 γρ. μπέικον, τεμαχισμένο 2 πιπερίτσες τσίλι, αποξηραμένες (προαιρετικά) 1 μεγάλο κρεμμύδι, τεμαχισμένο 2 κοτσάνια σέλερι, τεμαχισμένα 1 μεγάλο καρότο, τεμαχισμένο 2 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο 450 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες, τεμαχισμένες

Ντοματοκεφτέδες

  Υλικά 400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες και 200 γρ. στον τρίφτη) 180 γρ. κολοκυθάκια 1 κρεμμύδι μεγάλο 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 10 φύλλα δυόσμο 6-7 φύλλα βασιλικό αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο

Παγωμένη σοκολάτα

  Υλικά  30 γρ. σοκολάτα σε σκόνη (2 κουτ. σούπας)  5 παγάκια  120 ml γάλα φρέσκο πλήρες Εκτέλεση Χτυπάμε στο mixer ή στο multi τη σκόνη της σοκολάτας μαζί με το γάλα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι όπου έχουμε βάλει

Χωριάτικα λουκάνικα με πιπεριά

  Υλικά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα 1 κρεμμύδι 1/2 κιλό πράσινες πιπεριές 250 γρ. ντομάτες 1/2 κούπας κρασί λευκό 1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο) Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη Εκτέλεση Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες

Σύκα γεμιστά με φέτα και δεντρολίβανο

  Υλικά 18 σύκα όχι πολύ ώριμα, μαύρα ή άσπρα 300γρ. φέτα 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό 60γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 1 κουτ. γλυκού θυμάρι 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο 4-5