ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπουρανί Πολίτικο

Υλικά ½ κιλό ρύζι (για πιλάφι) 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό 4 – 5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 1 κουτί αποφλοιωμένη ντομάτα ή 3 ντομάτες φρέσκιες και 1 κουταλιά πελτέ ¾ της κούπας λάδι Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε στην κατσαρόλα το

Σκεπαστή ομελέτα

Υλικά 3 αυγά 4 φέτες κασέρι ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. μαργαρίνη Εκτέλεση Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με λίγο αλάτι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα αυγά. Στρώνουμε το τυρί στην μια άκρη. Μόλις αρχίσει να

Κανταΐφι με φέτα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά ...για την πίτα 500γρ. κανταΐφι 150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 500γρ. φέτα σε κομμάτια χοντρά (όχι λιωμένη) 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 5 αβγά 500ml γάλα ...για τη σάλτσα πιπεριάς 6 πιπεριές Φλωρίνης

Ρεβίθια φούρνου με εσπεριδοειδή και ρύζι

Υλικά 1/2 κιλό ρεβίθια 3 πράσα φλούδα από 1/2 μανταρίνι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι κοφτό κόκκινο γλυκό πιπέρι αλάτι μαύρο πιπέρι χυμό από 1 πορτοκάλι 1/2 φλιτζάνι ρύζι άβραστο για γαρνιτούρα Εκτέλεση Πλένεις τα ρεβίθια

Αγιορείτικο παστίτσιο με μανιτάρια

Υλικά 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο λίγη κανέλα 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα 1 φλιτζάνι λάδι 3 μέτρια κρεμμύδια 1 ποτηράκι λευκό κρασί 300 γρ. χυμός ντομάτας ...για την μπεσαμέλ λίγος μαιντανός 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας λίγο

Λαζάνια με λαχανικά και ξινομυζήθρα

Υλικά ...για τη γέμιση λαχανικών 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 300 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. κολοκύθι, σε μεσαίο καρέ