ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χαλβαδοπιτάκια

Υλικά 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτάκι μπίρα (330 ml) 2 - 4 κουτ. σούπας ταχίνι 500 γρ. χαλβάς του μπακάλη (βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος),

Πίτα με ελιές

Υλικά Μισό ποτήρι νερού χυμός ποροκαλιού Μισό φακελλάκι μαγιά ξερή Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο 2-3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι νερού ελιές ψιλοκομμένες. Σημείωση:Αν βρείτε ελιές γλυκιές (τύπου Χαλκιδικής) θα είναι το ιδανικό γιατί δεν έχουν

Κολοκυθολούλουδα με αυγά

Υλικά 20-30 λουλούδια 3-4 αυγά 2 κουταλιές βούτυρο 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ¾ φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι) Πιπέρι-αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, τα βγάζουμε

Σάλτσα από κιμά μανιταριών

Υλικά 500γρ λευκά μανιτάρια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 κεσεδάκι κον κασέ αλάτι, πιπέρι 1/4 κ.γλυκού κύμινο 1 πρέζα κανέλαλάδι Συνταγή Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα βάζουμε στο multi και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι,

Κουνουπίδι γιαχνί

Υλικά 1 κουνουπίδι περίπου 1kg ½ φλυτζανιού ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 καρότα 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας 1 φλυτζάνι νερό 1 ξύλο κανέλας 1 φύλλο δάφνης ½ κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε το κουνουπίδι

Λουκανοπιτάκια με φρέσκια ρίγανη

Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης 1 κλαδάκι ρίγανη λίγο γάλα για άλειμμα 1 κ.σ. βούτυρο 1 ασπράδι αυγού ½ ποσότητα σπιτική κέτσαπ Εκτέλεση Βράζουμε τα λουκάνικα για μερικά λεπτά και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο κρύο νερό.

Κρεμμυδόπιτα νηστίσιμη

Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας ή 4 φύλλα χωριάτικα χοντρά 1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες 2 πράσα μεγάλα σε ροδέλες 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένo 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένo αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο για