ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ζωμός πεσκανδρίτσας

Υλικά 1 - 2 κεφάλια πεσκανδρίτσας, βάρους 2.800 -3.000 γρ. (τα κεφάλια έχουν μια ποσότητα πεντανόστιμου ψαχνού στα μάγουλα και κόκαλα που δίνουν υπέροχο ζωμό). 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 βιολογικά καρότα τριμμένα, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο 6 σκελίδες

Σφολιατίνια με ανανά

Υλικά Ανανάς 1 κουτί μεγάλο κονσέρβας Σφολιάτα 2 φύλλα Ζάχαρη για πασπάλισμα Αυγό 1 μόνο τον κρόκο Οδηγίες Κόβουμε σε λωρίδες την σφολιάτα μας, στρώνουμε όσες λωρίδες θέλουμε χιαστά , από πάνω βάζουμε από μία φέτα ανανά και τα κλείνουμε

Υπέροχο, παγωμένο μωσαϊκό από ζελεδάκια!

Θέλετε να φτιάξουμε ένα όμορφο, δροσερό  και πολύ χρωματιστό ζελέ και να ξετρελαθούν όλοι, κι εμείς παρέα; Ένα υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό, τώρα στην κουζίνα σας! είναι πανεύκολο, αρκεί να έχετε 2-4 συσκευασίες ζελέ και ζαχαρούχο γάλα. Ας δούμε

Πατατού, η νοστιμιά της Τήνου

Ο καύσωνας έχει ήδη ξεκινήσει και δεν έχετε και πολλή όρεξη να μπείτε στην κουζίνα να μαγειρέψετε. Επιλέξτε ένα γρήγορο και πάνω απ΄όλα ελαφρύ φαγητό που δεν σας κρατά «φυλακισμένη» πάνω από μια κατσαρόλα σε μια κουζίνα που

Λυχναράκια με μυζήθρα

Συστατικά: Για τη γέμιση 1 κιλό μυζήθρα 500 γρ. ζάχαρη 3 αυγά ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη 1 κάψουλα (ή φακελάκι) βανίλια σε σκόνη 1 κουτ. σούπας φλούδα πορτοκαλιού (προαιρετικό) ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ¼ κουτ. γλυκού τριμμένη

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες ώριμες σφιχτές 4 πιπεριές ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. ντοματόζουμο Αλάτι, πιπέρι Για τη γέμιση ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ¾ φλιτζ. ρύζι 2 κρεμμύδια τριμμένα 1 κολοκύθι τριμμένο (μόνο το πράσινο) 1 μελιτζάνα