ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βελουτέ σελινόριζας με μήλα και κάστανα

Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου! Υλικά Μερίδες: 4 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1.000 γρ. σελινόριζα,

Ροζ σοκολάτα: Πώς να φτιάξετε το ρόφημα που δίνει χρώμα στο πρωινό σας

Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη. Θα

Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα

Μία ξεχωριστή και πολύ γιορτινή μαρμελάδα από αποξηραμένα φρούτα, ιδανική για το πρωινό και το brunch των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Υλικά 250γρ. αποξηραμένα βερίκοκα 250γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι 250γρ. αποξηραμένα σύκα 250γρ. αποξηραμένα μήλα* 1 κιλό

Χριστουγεννιάτικο λικέρ με μήλο και κανέλα

Φτιάχνουμε ένα απολαυστικό και ζεστό λικέρ μήλου με κανέλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ιδανική πρόταση και για τώρα τις γιορτές, αφού μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το

Κόκκινος χυμός παντζαριού με μήλο και τζίντζερ

Φτιάχνουμε σπιτικό χυμό γεμάτο από βιταμίνες και με μόλις 74 θερμίδες. Θα χρειαστούμε 3 μόνο υλικά για να τον φτιάξουμε. Υλικά 200 γρ. παντζάρια 2 μήλα, κομμένα στα τέσσερα 2 μεγάλα κομμάτια

Σούπα με ψητές γλυκοπατάτες

Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους. Υλικά 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα 20γρ. ρίζα τζίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο 2 φύλλα φασκόμηλο 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών

Μελομακάρονα παραδοσιακά

Τα μελένια και υγιεινά αυτά γλυκάκια είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, αν και είναι τόσο λαχταριστά που θα μπορούσαν να μη λείπουν από το σπίτι όλο το χρόνο. Υλικά 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1

Φοντί τυριών

Η διάσημη ελβετική συνήθεια είναι ένα και ένα για βραδιά με φίλους στο σπίτι και γίνεται το καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας. Υλικά 1 σκελίδα σκόρδο 300ml κρασί λευκό 225γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη 225γρ. γραβιέρα γλυκιά, όπως της Τήνου,

Βελουτέ μπρόκολο με αβοκάντο και κάσιους

Αυτή η καταπράσινη βελουτέ από μπρόκολο και αβοκάντο ταιριάζει υπέροχα στα βραδινά γεύματα του χειμώνα, εορταστικά ή μη. Υλικά Μερίδες: 4 2 μανταρίνια, τον χυμό τους 1 αβοκάντο, σε μικρά κυβάκια 600 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια λίγο ξίδι

Γιουβαρλάκια σούπα

Εάν υπάρχει μια σούπα που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε κουταλιά αυτή είναι σίγουρα τα γιουβαρλάκια. Μπορείτε να τα κάνετε ντοματένια, αλλά με αβγολέμονο είναι πραγματικά η καλύτερη εκδοχή τους. Υλικά 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο ¾ φλιτζανιού ρύζι

Παστίτσιο με φύλλο

Μια εναλλακτική εκδοχή για το κλασικό μαμαδίστικο παστίτσιο: Πέρα από την μπεσαμέλ, χρησιμοποιούμε και φύλλο κρούστας. Υλικά Για το παστίτσιο: 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (½ χοιρινό + ½

Πίτσα με τέσσερα τυριά και ελιές

Η αγαπημένη πίτσα με 4 τυριά στην πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της. Υλικά 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα 10-12 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι λίγο δεντρολίβανο 100γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη 50γρ. μπλε τυρί 100γρ. γραβιέρα πικάντικη 100γρ. τυρί

Κανελόνια με κολοκύθα, σπανάκι και πράσο

Μια θρεπτική και νόστιμη συνταγή που συνδυάζει τα ζυμαρικά με φθινοπωρινά λαχανικά, όπως η κολοκύθα, το σπανάκι και το πράσο. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, σε κυβάκια, βρασμένη 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

Φθινοπωρινή σούπα βελουτέ από γλυκολοκύθα με τσιπς από τορτίγια καλαμποκιού

Η γλυκολοκύθα είναι βασικό συστατικό της αυθεντικής μεξικανικής γαστρονομίας και λατρεύεται πολύ όπως και στην Κρήτη. Εδώ την απολαμβάνουμε σε

Αλμυροί λουκουμάδες με σαλάμι και μετσοβόνε

Εδώ θα χρειαστεί να τηγανίσετε λίγο πριν καθίσετε στο τραπέζι, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Η διαδικασία έχει τις λεπτομέρειές της και είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείτε μια

Jack Rose: Κλασικό, κόκκινο κοκτέιλ με άρωμα μήλου

Το κοκτέιλ Jack Rose δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη, καθώς ως τοποθεσία δημιουργίας του αναφέρεται είτε η Νέα Υόρκη είτε το Νιου Τζέρσεϋ. Το Jack Rose ανέκαθεν είχε θαυμαστές

Λευκή ζεστή σοκολάτα ρόφημα έτοιμη σε 10’

Καθώς ο καιρός δροσίζει -με αργούς βέβαια ρυθμούς- αναζητούμε ζεστά ροφήματα. Και τι πιο comfort και χειμωνιάτικο από μια ζεστή σοκολάτα! Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα. Υλικά Μερίδες: 1 200 ml γάλα πλήρες 100

Αυγά μάτια με chips πατάτας

Αυγά μάτια με τηγανητές πατάτες: το αγαπημένο comfort food, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες για να γίνουν λαχταριστά τραγανά chips. Υλικά Μερίδες: 2 1 πατάτα σπορέλαιο λίγο ε.π. ελαιόλαδο λίγη πάπρικα γλυκιά 4