ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι

Ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες σε σινάπι, μπίρα, μυρωδικά, κρεμμύδι, μέλι και πετιμέζι, ψήνονται στο γκριλ και… λιώνουν στο στόμα. Υλικά 2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 550γρ. η

Σάλτσα κιμά

Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται! Υλικά 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1

Μπακαλιάρος «μπιάνκο»

Μία εξαιρετική συνταγή από τον Σωτήρη Ευαγγέλου. 40’ • ΕΥΚΟΛΟ Υλικά • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ -1 φρέσκο μπακαλιάρο δύο κιλών φιλεταρισμένο και κομμένο σε μερίδες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψ. μπακαλιάρο) -1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες (ροδέλες) -1 φλιτζ.

Ταρτ τατέν με παντζάρια

Φτιάχνουμε μια απολαυστική ταρτ τατέν με παντζάρια. Η γλύκα των παντζαριών ταιριάζει αρμονικά με το μηλόξιδο και το κύμινο. Υλικά Μερίδες: 6-8 500 γρ. έτοιμη σφολιάτα 500 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες αλάτι, πιπέρι 2 κουτ. σούπας ε.π.

Σπανακόπιτα με πράσα και μυρωδικά

Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3

Σούπα με πράσο, καλαμπόκι και αγελαδινό γιαούρτι

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά Μερίδες: 6 400 γρ. βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν, χοντροσπασμένο στο γουδί 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο 2 πράσα, κομμένα

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Η γευστική και αρωματική κίτρινη κολοκύθα γίνεται πολύ νόστιμη γλυκιά πίτα. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό έχουμε 2 παραλλαγές της κλασικής συνταγής. Υλικά 8 φύλλα για πίτες, χωριάτικα (του εμπορίου ή

Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες

Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια 200 γρ. ντοματίνια,

Στήθος πάπιας με μανταρίνια, πουρέ σελινόριζας και κάστανα

Μια συνταγή για φιλέτο πάπιας εμπνευσμένη από τη γαλλική κουζίνα μας προτείνει αυτή τη φορά ο Γιώργος Δημητρακόπουλος. Ωραία ιδέα για ένα επίσημο κάλεσμα. Υλικά Μερίδες:

Εύκολοι κεφτέδες γαλοπούλας με σάλτσα τυριού

Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού. Υλικά Μερίδες: 4-6 Για

Πώς θα πετύχετε την τέλεια ψητή πατάτα

Σε ποιον δεν αρέσουν οι ολόκληρες ψητές πατάτες, με την αφράτη σάρκα, που συνοδεύουν ιδανικά το κρέας ή το ψάρι, ενώ στέκονται επάξια ακόμα και μόνες τους στο τραπέζι; Οι γιαγιάδες μας τις έψηναν στο τζάκι, εμείς τις

Πώς να κάνετε vegan τη Caesar Dressing

Μία από τις αγαπημένες και πιο δημοφιλείς σαλάτες είναι σίγουρα η Caesar και αυτό οφείλεται κυρίως στo κρεμώδες ντρέσινγκ της, το οποίο έχει πλούσια γεύση. Όμως, ακόμα κι αν βγάλουμε το κοτόπουλο και το τυρί από τη σαλάτα,

Πατάτες βραστές έτοιμες στον μισό χρόνο

Μας αρέσει οποιαδήποτε τεχνική μας επιτρέπει να ετοιμάζουμε το φαγητό μας γρήγορα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αυτή τη φορά, βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να μαγειρεύουμε τις πατάτες στον μισό χρόνο. Το να βράζουμε ξεχωριστά τις πατάτες για

Γκρατέν με πατάτες και γλυκοπατάτες

Τώρα που οι γλυκοπατάτες είναι στην εποχή τους τις φτιάχνουμε ωραίο γκρατέν για ένα εύκολο κι εντυπωσιακό συνοδευτικό πιάτο. Υλικά Μερίδες: 6 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 100 γρ.

«Βούτυρο» μήλου με γλυκά μπαχαρικά

Τώρα που το μήλο είναι στην καλύτερη εποχή του, φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό άλειμμα, με ωραία αρώματα μπαχαρικών. Υλικά Μερίδες: για 2 βαζάκια των 350 ml 600 γρ. μήλα πράσινα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα 400 γρ. μήλα κόκκινα, ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα ξύσμα

Ψαρόσουπα με λαχανικά

Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1

Μαρτίνι με φράουλες

Martini (μαρτίνι) ένα όνομα με δεκάδες παραλλαγές και με αμέτρητους λάτρεις. Ξεκινώντας από τα βασικά, λέγοντας martini εννοούμε ένα μείγμα από gin ή βότκα μαζί με βερμούτ, πάγο και γαρνιτούρα. Μόλις το μείγμα ετοιμαστεί, στραγγίζεται σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.

Arancini με μορταδέλα και φιστίκι

Tα arancini είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό των Ιταλών γειτόνων μας από ρύζι. Εδώ με την προσθήκη μορταδέλας και φιστικιού γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά για ένα κάλεσμα στο σπίτι με φίλους. Υλικά Μερίδες: για 12 τεμάχια 80 ml ε.π.