ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σάλτσα κιμά

Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται! Υλικά 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια

Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή

Καρμπονάρα με λιαστή ντομάτα

Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής ιταλικής μακαρονάδας, με λιαστές ντομάτες, πεκορίνο και σαλάμι αέρος. Υλικά 500γρ. πέννες 2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι) 1-2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς σπασμένες 80γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδας, ψιλοκομμένο 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

Κυκλαδίτικο χοιρινό ρόστο

Ενα καταπληκτικό φαγητό. Αργοψημένο χοιρινό που λιώνει και που θα το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι! Υλικά 1.500 γρ. χοιρινό κόντρα φιλέτο (ενιαίο κομμάτι) 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 250 ml λευκό ξηρό κρασί 2-3 κόκκους

Φασόλια πλακί

Η Γιώτα Κουφαδάκη, cheffe patronne του εστιατορίου Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, μας έδωσε μια απλή συνταγή για άσπρα φασόλια, που ποτέ δεν θα πειράξει γιατί έτσι την έκανε η γιαγιά της. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. φασόλια άσπρα χοντρά (όχι γίγαντες)

Αραβική με τυρί κρέμα, ζαμπόν, αυγό και ντομάτα

Η αραβική πίτα, είναι ίσως το πιο εύκολο γεύμα για το σχολείο αλλά και για τους γονείς στη δουλειά. Ετοιμάζουμε τις πιτούλες με Arla φρέσκο τυρί κρέμα και έχουμε όλοι ένα νόστιμο

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης

Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά! Υλικά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 μεγάλη πατάτα 1

Αρνίσια κεμπάπ

Μια κλασική και αγαπημένη επιλογή BBQ στην πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της. Υλικά 300 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές 1 ασπράδι αυγού 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 μικρό κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα 20 ml γάλα, πλήρες

Γαλακτομπούρεκο αρωματισμένο με λεμονόχορτο

Το αγαπημένο γλυκό ταψιού περιχύνεται με σιρόπι αρωματισμένο με λεμονόχορτο και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο! Υλικά 7 φύλλα κρούστας 200γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο Για την κρέμα 860ml γάλα πλήρες 150γρ. ζάχαρη

Κρέπες με τυρί και raspberry sauce

Μπαίνουμε στην κουζίνα για λίγα λεπτά και ετοιμάζουμε λαχταριστές κρέπες με τυρί, Raspberry Sauce και προϊόντα Arla. Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Υλικά Μερίδες: 4 Για τις κρέπες 2 αυγά 250 ml γάλα φρέσκο πλήρες 2 κουτ. της σούπας

Cheesecake μπανάνα

Ετοιμάζουμε ανάλαφρο Cheesecake μπανάνα με προϊόντα Arla για σίγουρη βελούδινη υφή και ανάλαφρη αίσθηση. Η μπανάνα του δίνει γεμάτη γεύση και το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Υλικά Μερίδες: 6 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive ολικής άλεσης 80 γρ. Lurpak Soft

Smoothie ντομάτα – αγγούρι – λάιμ

Αν σας αρέσει η διάσημη ισπανική κρύα σούπα γκασπάτσο θα λατρέψετε αυτό το ρόφημα λαχανικών. Μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγο πιπέρι πριν σερβίρετε. Υλικά 2 ντομάτες 1 αγγουράκι χυμό από 1 λάιμ 2-3 φυλλαράκια

Κέικ μαρμπρέ

Το κλασικό κέικ μαρμπρέ με τη διχρωμία βανίλιας και κακάο γίνεται εύκολα το αγαπημένο όλης της οικογένειας. Υλικά 175γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν επιπλέον για τη φόρμα 275γρ. ζάχαρη άχνη 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα με σύρμα 300γρ.

Pink cocktail: Ροζ κοκτέιλ με βάση το τζιν

Αυτό το κοκτέιλ είναι δροσερό και φτιάχνεται από σπιτικά σιρόπια. Υλικά: 50 ml τζιν 20 ml χυμό ροζ γκρέιπφρουτ 20 ml χυμό λεμονιού 15 ml σιρόπι ζάχαρης *15ml Polygamy σιρόπι κεράσι μαρασκίνο για το σερβίρισμα Για το σιρόπι:

Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά». Υλικά

Σάλτσα φέτας

H δημιουργία της συγκεκριμένης σάλτσας απαιτεί ελάχιστα υλικά, λίγο χρόνο και σχεδόν μηδενικές μαγειρικές γνώσεις. Υλικά 250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κουτ. της σούπας σουσάμι

Αχνιστή γλιστρίδα με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα

Στο Μεξικό η γλιστρίδα μαγειρεύεται κοκκινιστή με χοιρινό. Στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει σε αφθονία, συνηθίζεται κυρίως να τρώγεται ωμή σε σαλάτες. Δοκιμάστε την αχνιστή με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα ως ζεστή σαλάτα.

Κέικ μαύρης σοκολάτας, με τσίλι και εσπρέσο

Ένα σοκολατένιο κέικ με μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο. Οι πιπεριές τσίλι δίνουν μια ιδιαίτερη ένταση που ταιριάζει πολύ στη σοκολάτα. Ένα απολαυστικό κέικ, ιδανικό για τις πρώτες κρύες μέρες του φθινοπώρου. Υλικά 175 γρ. βούτυρο, συν επιπλέον

Εξωτικό daiquiri με μπανάνα

Ένα από τα κοκτέιλ του καλοκαιριού αναμφισβήτητα είναι το daiquiri. Είναι ίσως και το αγαπημένο των γυναικών. Σε αυτήν την πρόταση αντί να το φτιάξουμε με φράουλα, θα το κάνουμε κάπως διαφορετικά, δηλαδή, με μπανάνα. Έτσι, θα έχουμε ένα πιο