ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί στις γειτονιές του Πειραιά ενόψει του Σαββατοκύριακου, αλλά και της Καθαράς Δευτέρας. Σε αυτές τα παιδιά έχουν την τιμητική τους.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει για αύριο, Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ο δήμος Πειραιά, στις οποίες οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε παιδότοπους με φουσκωτά παιχνίδια, να χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς και να γελάσουν με διασκεδαστές και κλόουν, καθώς επίσης και με άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 11.00 έως τις 17.00 στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι και στην πλατεία του Ευαγγελισμού, στο Νέο Φάληρο. Επίσης με κεντρικό σύνθημα: «Καθαρά Δευτέρα- Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας», ο δήμος Πειραιά γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, τα παραδοσιακά κούλουμα, στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Ο Σπύρος Πολυκανδριώτης με οκταμελή ορχήστρα, θα διασκεδάσει τους Πειραιώτες με παραδοσιακά, ρεμπέτικα, σμυρνέικα, δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια, ενώ θα προσφερθούν σαρακοστιανές λιχουδιές και άφθονο κρασί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδότοπο, καλλιτεχνικά δρώμενα, δημιουργική απασχόληση παιδιών και πολλές εκπλήξεις. Η δημοτική αρχή Πειραιά ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο «Π. Σαλπέας» και στο Γυμναστήριο «Βεΐκου», στη γέφυρα Καραϊσκάκη.

Εκδηλώσεις στον Κορυδαλλό

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα βρίσκεται ο Κορυδαλλός με εκδηλώσεις το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.
Αύριο το πρωί (Σάββατο 25/2), μπροστά στο «Σινέ Παράδεισος», Αγ. Γεωργίου και Ζάππα θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτι και συναυλία με τους Rec και τους Stan. Θα ακολουθήσει χορός με τους DJs του ραδιοφωνικού σταθμού «Δρόμος 89,8». Την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στις 11 το πρωί, ξεκινά παραδοσιακό γλέντι. Θα ακολουθήσει χορός και θα προσφέρονται σαρακοστιανά εδέσματα από τους τοπικούς συλλόγους.

Κερατσίνι- Δραπετσώνα

Ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Κερατσινίου, θα διοργανώσει εκδηλώσεις για όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν δωρεάν κινηματογραφική προβολή και μουσικό- θεατρικό παιχνίδι, με συμμετοχή των παιδιών- θεατών και ζωντανή μουσική. Οι παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25/2 στο Δημοτικό Θέατρο «Α. Σαμαράκης», στις 16:30 και την Κυριακή 26/2 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», την ίδια ώρα.
Επίσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου- Δραπετσώνας, θέλοντας να εορτάσει τις ημέρες των Αποκριών και να χαρίσει στιγμές χαράς και δημιουργίας στους μικρούς μαθητές, διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις με τη συνεργασία και συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι οι μικροί μαθητές να μάθουν τα έθιμα της Αποκριάς και να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες αλλά και χαρταετούς για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Υπολογίζεται ότι συνολικά, περισσότερα από 600 παιδιά θα επισκεφτούν τα παραρτήματα της βιβλιοθήκης και θα δημιουργήσουν γιορτινά στολίδια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.